El llit ‘lliure de monstres’ es fabricarà a Llerona

La idea de l’inventor Pep Torres de crear mobiliari lliure de pors irracionals ha pres forma física i empresarial al Vallès.

El 9 Nou
11/01/2015

Forma física en manera de llit fabricat a Llerona. I forma empresarial per l’assessorament que donen a l’inventor els germans Marc i Oshcar Vidal, que han impulsat juntament amb Torres la societat Rien (‘res’ en francès), que s’encarregarà de la comercialització del producte (i en el futur, previsiblement, d’altres peces de mobiliari sota la mateixa marca).

La companyia fa els primers passos amb un llit que incorpora un periscopi que, mitjançant dos miralls muntats amb angles de 45 graus i amb una il·luminació amb LED que el nen pot activar des del capçal, permeten veure la part inferior i comprovar que no hi ha monstres. “La idea era demostrar als nens que no han de tenir pors irracionals, i per això vam pensar en mobles amb certificat que no tenen monstres”, explica Pep Torres (impulsor també del Museu dels Invents de Barcelona, Miba).

Torres va exposar la idea a l’emprenedor Marc Vidal. “Era una bona idea, però també hi vèiem un bon negoci”, explica Vidal, que s’ha encarregat de donar forma al pla d’expansió comercial del producte. Van buscar un proveïdor que en pogués fer una producció i una distribució professionalitzada, i de seguida van trobar “complicitat” a Arlex, una empresa amb una extensa trajectòria en el sector del mobiliari. “Arlex dóna qualitat al producte”, diu Vidal.

A la fàbrica de Llerona, el moble es munta i també s’hi incorpora un element essencial per al projecte, com és un certificat que no hi ha monstres. “De seguida ens va agradar la idea, i per a nosaltres és una bona ajuda tenir aquest projecte; de moment no és una superproducció, però tenim capacitat per produir si el projecte creix”, explica Ferran Ballús, director comercial d’Arlex. “Amb Arlex tot ha estat molt fàcil; el llit va estar produït molt ràpidament i ja estem en la fase de comercialització”, afegeix Marc Vidal.
La primera tirada serà d’un miler de llits, que es distribuiran per canals diversos (botigues tradicionals i també on line). El pla d’expansió futur també està dissenyat: es compta vendre el llit a l’Estat espanyol, però també al Regne Unit i a Irlanda, i també al Canadà. Per a la venda via internet, han creat una web en diferents idiomes, que també està disponible en català i que es diu sensemonstres.com.

“Els mobles són l’objecte icònic d’un concepte: un món sense pors. Pensem que és una idea que pot fer camí i que té recorregut”, explica Pep Torres. Per això, els promotors de Rien ja tenen plantejades altres opcions de negoci. Així, treballen per crear un armari, també lliure de monstres, i una línia de complements de roba, com ara pijames o llençols. Els propers mobles ja estan dissenyats, i estan pendents de ser patentats, com ja ho ha estat el llit, abans d’iniciar la fabricació.

“En el fons, el projecte ens parla que no s’han de tenir pors irracionals, i això el lliga de seguida amb nosaltres, que, com a emprenedors, també hem d’afrontar els nostres passos sense por”, explica Marc Vidal al voltant del projecte. El resultat final ha estat “un mobiliari molt poètic” que els promotors esperen que arribi a diferents zones del món per escampar el missatge que cal superar les pors.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 486 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't