Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Gallo potencia des d’Esparreguera la producció de pasta sense gluten

Les noves tendències del mercat han salvat la planta de Pastas Gallo a Esparreguera, que s’havia anunciat que tancaria. Ara, el grup amb seu a Granollers projecta mantenir activitat en aquella fàbrica, tot i que amb noves línies de producció, i una plantilla molt menor.

  • El 9 Nou
  • 20/01/2016 | 12:00
  • 0

L’objectiu és que a Esparreguera es converteixi en la primera planta de l’Estat especialitzada en producció de pasta sense gluten. El manteniment de la fàbrica no varia les previsions que hi havia per a la planta de Granollers, que assumirà part de la producció que es feia a Esparreguera.

L’empresa manifesta l’objectiu de produir la pasta sense gluten que comercialitza al mercat. Era una línia que fins ara produïen tercers, però vist el creixement de la demanda, el grup líder en fabricació de pasta alimentària ha decidit crear els seus productes específics. La producció es farà a Esparreguera i, d’entrada, es mantindran 11 llocs de treball dels 60 que hi havia hagut. L’any passat, la producció de pasta sense gluten (un milió i mig de quilos aproximadament) van representar un 1,3% del total de producció del grup alimentari. Ara, Gallo projecta que les vendes representin el 3% del total –més del doble– aquest primer exercici.

La producció que es portava a terme fins ara a la població del Baix Llobregat s’absorbirà a les altres dues grans plantes del grup, a Granollers i a el Carpio (Còrdova). La planta andalusa ja ha assumit la seva part de producció, mentre que a Granollers les inversions avançaven amb més lentitud. Quan hagi acabat aquest procés inversor, inclòs dins d’un pla industrial que ha permès a la companyia capgirar les petites pèrdues que havia tingut els anys 2012 i 2013, Granollers també acollirà la fabricació de les especialitats del grup (particularment pastes amb verdures), a més de les gammes més tradicionals de pasta seca. A Granollers, Gallo també hi produeix la pasta fresca (farcida i refrigerada) i les salses.

El creixement de la fabricació de la pasta sense gluten se suma a altres llançaments que la companyia té projectats per als propers mesos.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.