Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Grifols duplica els beneficis en el primer trimestre en guanyar 67,5 milions

La multinacional catalana d’hemoderivats Grifols ha duplicat el seu benefici net en el primer trimestre del 2012 respecte al mateix període de l’any anterior, en passar de 33,6 a 67,5 milions d’euros.

  • El 9 Nou
  • 24/04/2012 | 10:34
  • 0

Grifols ha comunicat aquest matí al regulador borsari els seus resultats de gener a març, període en el qual el benefici brut d’explotació (Ebitda), que inclou els costos associats a la compra de Talecris, es va situar en 202,6 milions, un 212,9% més que en el període anterior.

Encara que continua la bona marxa de les vendes arreu del món, els elevats increments interanuals es deuen principalment a la compra de Talecris, que es va produir al juny del 2011.

Tot i així, el grup destaca que el benefici net encara no s’ha vist afavorit per les millors condicions de finançament del deute negociades a principi del 2012, que estima que li podrien suposar un estalvi anual d’uns 55 milions de dòlars.

La companyia, que és líder mundial en la fabricació d’immunoglobulina intravenosa i en alpha1-antitripsina, usada per tractar l’emfisema pulmonar, apunta que la millora de les condicions del deute començaran a veure’s ja en el segon semestre de l’any.

Quant a la facturació, ha crescut un 155%, en passar de 261 a 666 milions d’euros; en aquest sentit, la multinacional apunta que, si s’haguessin tingut en compte els ingressos conjunts proforma de Grifols i Talecris en aquest període, haurien sumat 566 milions, amb la qual cosa l’increment anual de les vendes hauria estat d’un 17%.

Grifols segueix augmentant el seu pes internacional i Nord-amèrica ja suposa un 62,5% de les vendes, per només un 9% del mercat espanyol, i el mateix passa amb l’activitat industrial, que en un 80% es porta a terme fora d’Espanya.

La companyia, tercer productor mundial d’hemoderivats, ressalta la bona marxa de la facturació als EUA i el Canadà, on les vendes han crescut un 23% (si es compara l’estructura actual del grup amb la suma de Talecris i Grifols de l’any passat) i un 372% en termes reportats, que no inclouen Talecris.

Si bé a Europa la facturació es va situar en nivells similars als del mateix període de l’any passat, a Espanya van disminuir un 5%, fins als 61,9 milions.

La companyia que presideix Víctor Grífols ressalta que el benefici brut d’explotació del primer trimestre s’ha vist afavorit pel manteniment de la política de control i reducció de despeses operatives i per la notable millora del marge brut.

Grifols treballa en la construcció d’una nova planta de fraccionament de plasma a Parets del Vallès (Vallès Oriental) i a augmentar la capacitat de les seves instal·lacions de Clayton (EUA), i en el primer trimestre ha invertit 40 milions en aquests projectes i 28,3 milions en recerca i desenvolupament.

En paral·lel, ha amortitzat 240 milions de dòlars del seu deute, amb la qual cosa al tancament del primer trimestre del 2012 el deute financer neta s’ha situat en 2.628 milions d’euros.

La setmana passada el president de Grifols, Víctor Grífols, va proposar al Govern espanyol que permeti pagar a Espanya per les donacions de plasma -que s’extreu de la sang- com a forma fins i tot que els desocupats tinguin uns ingressos extres.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.