Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La producció de la mongeta del Ganxet baixarà un 25 % per les pluges

Els productors de Mongeta del Ganxet perdran un 25 % de la producció a causa de les pluges dels últims mesos, segons dades facilitades pel sector.

  • El 9 Nou
  • 15/11/2011 | 19:45

La disminució en la producció d’aquest producte tradicional català s’ha donat a conèixer aquest dimarts durant la presentació de les IX jornades gastronòmiques de la Mongeta del Ganxet organitzades pel gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i el sindicat agrari ASAJA.

Per celebrar l’arribada de la nova collita de la mongeta del “ganxet”, restauradors i productors del Vallès Oriental organitzen, per novè any, les jornades gastronòmiques d’aquest preat llegum.

Un total de seixanta restaurants oferiran en les seves cartes un mínim de dos plats cuinats amb mongetes del “ganxet”, en el marc de les IX Jornades Gastronòmiques que se celebraran del 19 de novembre al 18 de desembre.

El cuiner barceloní Carles Gaig ha estat distingit com a padrí de la collita 2011 per difondre i promocionar els productes locals i en especial aquesta mongeta amb denominació d’origen.

El tret de sortida d’aquestes jornades serà dissabte que ve amb una degustació popular, a la plaça de la Porxada de Granollers, on s’oferiran un miler de racions de mongetes del “ganxet” i sis restaurants, el mateix dissabte, oferiran platets exclusius de mongetes a 3 euros.

El president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, Melcior Clavell, ha destacat que gràcies a aquestes jornades la producció d’aquest llegum “ha passat de les trenta a les tres-centes tones actualment”.

Clavell ha destacat que la difusió de la mongeta del “ganxet” és una de les estratègies de “promoció dels productes de proximitat per oferir un valor afegit tant a productors com a restauradors”.

La presidenta del sindicat agrari ASAJA, Rosa Pruna, ha explicat que les pluges de finals d’octubre i d’aquest mes de novembre, sumades al sol, poc habitual, que va fer el mes de setembre passat, “reduiran un 25 % la producció de la mongeta del ‘ganxet’, també coneguda com l’or blanc del Vallès Oriental”.

Els productors calculen que la producció passarà de 300 a 275 tones però, malgrat aquesta reducció, els productors estan satisfets per l’evolució en la cotització d’aquest llegum els últims anys, que ha passat de 3 euros el quilo el 2003 a 7 euros aquest 2011.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.