Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La verema arrenca amb previsió de molta collita a la D.O. Alella

Dilluns va començar la verema de les modalitats de raïm amb cicle curt que es conreen a la comarca, principalment Chardonnay i Pinot Noir, amb previsió d’una collita abundant. Un terç de la producció de vi de la D.O. Alella es fa a set municipis de la comarca.

  • El 9 Nou
  • 28/08/2010 | 9:00
  • 0

Dilluns va començar la verema al Vallès Oriental. Parxet va ser el primer productor de vi de la comarca a començar a collir les seves modalitats de raïm de cicle curt, com el Chardonnay i Pinot Noir. Aquest any, la previsió és que “hi haurà molt raïm, però com que ha plogut més del que és habitual, la graduació i la qualitat de l’anyada serà tota una incògnita”, explica Joan Plans del celler Altrabanda de Martorelles.

Però el més important del vi de la D.O. d’Alella són les modalitats pròpies de raïm, com la Mataró i la Pansa blanca, que produeixen vins complexos, amb acidesa i aroma elevats, semblants als centreeuropeus, amb estructura i un volum densos.Els bodeguers de la comarca aposten pel creixement de la venda de vins en restaurants i comerços de qualitat. “Els nostres vins es venen a partir d’un preu de 6 euros, encara que a llocs prestigiosos com les galeries Harrod’s de Londres se’n troben algunes varietats a partir de 18”, explica Josep Puig, director comercial de Parxet. Puig afegeix que l’estratègia de l’empresa passa per comercialitzar els seus productes a llocs internacionals de prestigi però que la seva “primera obsessió” és “créixer a casa”, perquè els “vins s’han de reivindicar com una part de la gastronomia. S’ha de fomentar l’acompanyament d’un plat tradicional, amb un vi de qualitat produït a la zona”.

UN TERÇ A DE LA PRODUCCIÓ DE VI DE LA D.O. ALELLA ES FA A LA COMARCA

Actualment hi ha sis productors de vi que pertanyen a la D.O. Alella. Parxet és el més gran, amb una producció de més d’un milió i mig d’ampolles a l’any entre vins i caves. Un celler més, el de Can Roda, de Martorelles, està tramitant la incorporació a la D.O. Alella i aquest any serà el primer que la seva producció estarà dins de la Denominació d’Origen. Malgrat això, no són nous en la producció de vins.

Un terç de la producció de vi de la D.O. Alella es fa als set municipis del Vallès Oriental, que hi pertanyen: Martorelles, Montornès del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès. La D.O. Alella està formada per 18 municipis del Maresme i el Vallès Oriental i ara es troba en procés d’ampliació a 10 municipis més, entre els quals Granollers. A la comarca hi ha 114 hectàrees de conreu dedicades a la producció de vi, de les 314 que formen la D.O. Ocupa una superfície petita, però els sis cellers que en formen part tenen vins de bona qualitat. Per això, els vins d’Alella van ser durant molts anys els vins de la burgesia catalana.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.