Saplex destina deu milions a automatitzar del tot la producció a Canovelles

Saplex complirà a principi de 2016 l’objectiu de tenir completament automatitzada la producció i l’emmagatzematge de les bosses d’escombraries que fabrica a Canovelles.

El 9 Nou
15/11/2014

Serà després d’haver invertit deu milions d’euros en l’última fase d’automatització dels processos productius (que ja està gairebé enllestida) i la construcció d’un magatzem robotitzat que està a punt de començar a tocar de les seves instal·lacions del polígon Can Castells. “És un pas qualitatiu molt important: estem a punt d’eliminar el treball físic perquè els treballadors es puguin dedicar a vigilar i a pensar com millorar la producció”, explica el propietari i fundador de la companyia, Daniel Folch.

L’empresa espera tenir enllestida la construcció del nou magatzem a primers de 2016, i a partir de llavors guanyar definitivament l’opció de subministrar als seus clients quan ho sol·licitin (també a les nits o els caps de setmana). Millorant aquesta capacitat de distribució també s’aconseguirà donar sortida més ràpida a la producció que es porta a terme a Canovelles.

MÉS DE 1.500 MILIONS DE BOSSES EN UN ANY

Saplex és l’empresa líder en fabricació de bosses d’escombraries a l’Estat. Les 20.000 tones de producció es converteixen en 1.500 milions d’unitats en un any. La quota de mercat supera el 50%. El lideratge prové de la llarga trajectòria al sector i també de l’aposta per col·laborar com a interproveïdor de la cadena de distribució Mercadona. Saplex subministra totes les bosses d’escombraries que es venen en els supermercats de la cadena valenciana a l’Estat.

Mercadona absorbeix un 86% de la producció de la firma de Canovelles, però a més del component comercial, Folch agreix la col·laboració amb la cadena per la capacitat d’innovar que ha portat a la seva companyia. “El model de Mercadona permet concentrar-te a millorar”, explica. Saplex ha estat un dels motors d’innovació en el sector. Va ser l’introductor de les bosses en rotlle continu, del perfum a les bosses, de les nanses, de les bosses compostables, de la protecció antibacteriana i, més recentment, de la solapa d’obertura ràpida. “Últimament és més complicat introduir innovacions de producte, i ens estem concentrant en el procés de fabricació per aconseguir un article millor i més barat”, diu Folch. “No hem deixat d’invertir mai, però tot i que hem dedicat molts recursos a automatitzar processos, ho hem fet sense perdre ni un lloc de treball”, explica Folch. La firma té 108 treballadors.

L’empresa manté la tendència a incrementar la facturació dels últims anys. Aquest 2014, espera arribar a 50 milions d’euros de xifra de negoci, per damunt dels 47,7 milions de l’exercici passat. El creixement s’ha moderat en els últims exercicis, després del gran creixement que va suposar per a la companyia el cobrament de les bosses que es donen als supermercats.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 518 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't