El Daydream Festival es farà al Circuit de Montmeló

L’organització insisteix que l’esdeveniment “no ha trobat l’ambient de consens buscat” a la Roca

L’organització del Daydream Festival ha comunicat aquest dimecres el trasllat de la seu de la primera edició a Catalunya al Circuit de Montmeló. Aquesta primera edició del festival de música electrònica, que té en el cartell alguns dels principals representants d’aquest estil, conserva les dates previstes inicialment -el 30 i 31 de març-. Aquest dimarts, s’havia comunicat que l’organització renunciava a fer el festival a la Roca, on s’havien reservat uns terrenys a la zona de Can Gener.

En un comunicat, l’organització ha comunicat que “no s’ha trobat l’ambient de consens buscat a la localitat de la Roca del Vallès”. Els directors del Daydream, Joan Badia i Alfred Bonet, assenyalen en el comunicat que, tot i que el projecte havia presentat “tots els requisits legals”, es va topar amb l’oposició “d’un petit grup de veïns que rebutjaven la celebració de l’esdeveniment”.

Aquesta falta d’entesa ha portat la direcció del festival a buscar “un consens general i un entorn totalment receptiu”, i es va prendre la decisió de traslladar la seu al Circuit de Barcelona-Catalunya, els responsables del qual han ofert garanties i col·laboració per organitzar un esdeveniment de la complexitat d’aquest festival de música electrònica.

La direcció considera que Montmeló és una seu més propera a Barcelona i millor connectada, amb unes instal·lacions on ja s’organitzen activitats que apleguen milers de persones. “Lluny de ser un problema, és una oportunitat de millorar l’entorn del Daydream en aspectes logístics i de seguretat”, assenyala el comunicat. L’organització entén que això garanteix que s’evitarà un impacte negatiu en l’entorn.

Després d’algunes setmanes de contactes, fa dues setmanes que va transcendir la convocatòria del festival a la Roca. L’Ajuntament, al qual l’organització ha agraït l’actitud positiva i el suport rebut, va comunicar que la concessió de la llicència d’activitat estaria sotmesa a les aprovacions per part d’altres administracions. Els documents per obtenir aquesta llicència no es van presentar fins la setmana passada, quan un grup de veïns ja s’havia organitzat a l’entorn d’un col·lectiu d’oposició al festival per l’impacte sobre el territori, pel model d’activitat cultural que representa i pel que consideren poca transparència de l’Ajuntament al voltant d’aquest esdeveniment.

A la Roca també s’han fet moviments favorables a acollir l’esdeveniment, amb una campanya a la xarxa change.org que ha obtingut centenars de firmes de suport. L’organització del festival havia mostrat predisposició a col·laborar amb l’entorn en aspectes laborals i també amb els negocis de la Roca per aconseguir un impacte econòmic positiu.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't