El doctor Xavier Castellsagué i el rapsode Josep Bover, medalles de la ciutat de Granollers a títol pòstum

També hi haurà medalles per la Llibreria La Gralla, que va celebrar 50 anys d’història, i per les associacions de veïns de Can Bassa i de Congost, les dues més antigues de la ciutat


26/10/2018
Granollers

El doctor i investigador Xavier Castellsagué i el rapsode Josep Bover rebran la Medalla de la Ciutat de Granollers a títol pòstum. La decisió, pendent de ser ratificada pel ple de dimarts que ve, també inclou les distincions que rebran la llibreria La Gralla, que l’any 2016 va celebrar els 50 anys de la seva creació, i les associacions de veïns dels barris de Can Bassa i Congost, les dues més antigues de la ciutat. Ho ha avançat EL 9 NOU en el diari d’aquest divendres.

Amb aquesta decisió, l’Ajuntament recupera la concessió de les Medalles de la Ciutat, que l’any passat no es van donar per la situació política del país. El lliurament es fa habitualment en una cerimònia al Teatre Auditori, just abans de Nadal. Els reconeixements a Castellsagué i a La Gralla havien quedat pendents. Enguany, es recuperen i s’hi afegeixen el de Josep Bover, mort fa tot just dues setmanes, i el de les dues entitats veïnals més antigues de Granollers que encara continuen actives.

Xavier Castellsagué va morir el 12 de juny de 2016 de forma sobtada. Tenia 57 anys i era cap de la Unitat d’Infeccions i Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i una autoritat en la lluita contra el papil·loma, on va ser investigador principal dels assajos clínics per trobar una vacuna contra aquest virus. S’havia doctorat per la Universitat de Yale, als Estats Units.

D’altra banda, Josep Bover, conegut com el Rapsode del Vallès, va morir amb 71 anys. Era molt conegut a Granollers i a la resta de la comarca per la seva manera de recitar poesia catalana, una afició que l’havia portat a escenaris d’arreu del país. Havia participat en pel·lícules del director Josep Rovira Gallemí, en representacions dels Pastorets vestit de rabadà a Granollers. Canovelles o Vilanova o als Reis de Can Barbany. Cada Nadal, componia un vers que recitava per la ciutat. Entre altres llocs, al darrer ple de l’any. Va treballar durant molt anys a la Impremta Busquets, al carrer Ricomà.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't