El fundador del Ginebró i la família Guarro impulsen una fundació social a Palautordera

Els hereus de la família Guarro, amb fàbrica de paper a Palautordera fins fa una dotzena d’anys, i Ignasi Casals, fundador i director fins ara que s’ha jubilat de l’escola Ginebró s’han trobat en un projecte amb seu a Santa Maria de Palautordera: la fundació Lluís Guarro i Agustí Isún i Sampietro.

El 9 Nou
18/08/2013

El projecte de la família Guarro i que encapçala Ignasi Casals busca, d’una banda, ajudar persones –siguin joves o grans– amb dificultats socials o risc d’exclusió, i de l’altra, promocionar els emprenedors que no acaben de trobar l’encaix social i econòmic necessari per sortir-se’n. Ignasi Casals, president del Patronat de la Fundació i ja sense responsabilitats primeres a l’escola Ginebró, està satisfet i animat per poder treballar amb joves amb necessitats socials i poder ajudar-los a assolir un futur més esperançador.

A finals de mes de juliol es va formalitzar la signatura de la nova fundació davant de notari. Ignasi Casals és el president, el seu germà Joaquim Casals el vicepresident i Josep Serra el tresorer de l’entitat sorgida de la voluntat de la família Guarro, amb forta vinculació en aquesta població del baix Montseny: els germans Lluís Gonçaga, Agustí, José i Maria Eugènia. L’alcalde de la població, Jordi Xena, i Jordi Pascual també formen part de la Fundació, nascuda fa pocs dies.

Els hereus de la família aporten com a dotació inicial de la Fundació tres finques valorades en 83.000 euros on hi ha uns terrenys adjacents on es podrà construir si és per a equipaments. També aporten les edificacions que havia ocupat l’antiga fàbrica paperera, ara en molt mal estat de conservació.

El complex està situat a la zona de la depuradora de Santa Maria de Palautordera i el formen les construccions antigues, que estan protegides per l’Ajuntament com a patrimoni industrial de la població. La presentació oficial de la Fundació a les entitats i la societat civil és prevista per primers d’octubre, coincidint amb la festa major de Palau.

La Fundació neix amb la missió de generar espais per facilitar el desenvolupament de l’acció social, promovent la innovació, la complementarietat i l’optimització de recursos i serveis a partir de la cooperació de persones, organitzacions i empreses, amb l’horitzó d’incrementar la felicitat dels individus i garantir la justícia social. La fundació té el seu origen en els fills de Josep Guarro i Tapis, aportant el llegat dels seus pares, els quals des dels anys quaranta van desenvolupar una important activitat industrial de producció de paper i derivats al municipi, donant riquesa i treball als habitants del Baix Montseny.

Ara mateix, des de la Fundació estan pendents de trobar vies de finançament que els permetin començar a tirar endavant els seus propòsits. Però estan segurs que els aniran trobant perquè el seu és un projecte que té cara i ulls i hi haurà qui hi vulgui participar econòmicament. De moment, estan en contacte amb Plataforma Educativa, que ja els dóna la primera empenta. De fet, aquesta tardor ja esperen fer les primeres accions: treballar en la neteja i manteniment dels vells edificis de la paperera. Un cop acabats aquests treballs, que ja podrien incloure persones amb dificultats d’integració socials, des de la Fundació continuaran treballant per fer realitat els seus objectius fundacionals: crear un centre per acollir organitzacions, projectes, iniciatives, principalment del tercer sector, que promoguin l’acció social, començant per la gestió integral, sostenible i integrada de les finques de Can Guarro.

L’alcalde, Jordi Xena, considera que és convenient pels interessos municipals participar-hi com a cofundador, ja que els seus objectius es desenvoluparan dins el terme municipal i poden complementar l’àmbit de serveis socials en reinserció social, protecció del medi, inserció laboral, atenció als joves, promoció econòmica i ocupació.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 112 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't