El govern reconeix el museu La Tela, de Granollers, com a centre de recerca emergent

El Museu de Ciències Naturals de Granollers, La Tela, ha estat reconegut pel govern de la Generalitat com a centre de recerca emergent.

El 9 Nou
25/05/2014

Aquesta distinció destaca la tasca feta pel museu en la investigació científica en diversos àmbits però, especialment, en ratpenats, papallones i petits mamífers. També facilitarà l’accés a noves línies de finançament que, segons l’Ajuntament, permetran tirar endavant projectes de major envergadura. “Ens permetrà accedir a un nivell d’ajuts on, fins ara, no hi podíem entrar”, destaca Toni Arrizabalaga, conservador del museu La Tela. També pot ser que la Generalitat els triï per fer determinades recerques.

La distinció com a centre de recerca emergent obre un procés de quatre anys “de molta feina” i d’una “responsabilitat molt gran”, assegura Arrizabalaga. Durant aquest període, La Tela haurà de seguir les seves investigacions i publicacions per consolidar una categoria que el situa al costat dels grans instituts de recerca de Catalunya liderats per les universitats, els grans hospitals i organismes que en depenen. De fet, La Tela és, ara, l’únic museu de ciències naturals de Catalunya que té aquesta consideració. També és de les poques institucions locals reconeguda com a centre de recerca pel govern.

La regidora de Cultura, Alba Barnusell, assegura que la distinció de la Generalitat “reforça La Tela com a centre d’investigació” i és “un reconeixement a la bona feina feta durant molts anys per l’equip de Toni Arrizabalaga”. “Demostra la gran professionalitat de la gent que hi treballa”, afegeix. “Ens obre portes de present però també de futur: ser més coneguts i poder establir més contactes amb universitats o altres centres de recerca”, assegura Barnusell.

PAPALLONES: QUATRE ANYS MÉS DE RECERCA

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat a La Tela el finançament del programa de seguiment de papallones durant quatre anys més. Això representa una inversió de 279.000 euros per al projecte d’estudi de les papallones diürnes com a bioindicador de la salut dels ecosistemes i del canvi climàtic a Catalunya. Això dóna continuïtat al treball fet des del 2002 amb 130 estacions de seguiment i registres de dos milions de papallones diferents.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 102 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't