El jutge determina que Salut no ha de pagar pel tancament de Policlínica

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha donat la raó al Servei Català de la Salut (Catsalut) en el litigi pel tancament de Policlínica de l’any 2005 i ha determinat que no ha de pagar cap indemnització a la Fundació Policlínica.

El 9 Nou
25/12/2010

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha donat la raó al Servei Català de la Salut (Catsalut) en el litigi pel tancament de Policlínica de l’any 2005. Malgrat que el Jutjat del Contenciós Administratiu número 9 de Barcelona va sentenciar el desembre de 2007 que la rescissió del conveni que va fer CatSalut no va ser legal, i que aquest havia d’indemnitzar la fundació amb més de vuit milions d’euros, el TSJ, al qual va recórrer la Generalitat, finalment ha donat la raó a l’administració. Contra aquesta sentència no hi pot haver cap més recurs ordinari.

El TSJ ha dictaminat que Policlínica “no ostenta cap dret de veure’s indemnitzada”. Segons el jutge, “el conveni de 10 d’octubre de 2002 no estableix l’abonament de cap indemnització” derivada de la seva rescissió anticipada, “ja es faci la denúncia d’una o una altra part”. Segons el jutge, la possibilitat de denunciar el concert de forma prematura s’havia establert en benefici de les parts i “va ser acceptada per ambdues sense preveure’s cap indemnització”. En conseqüència, Policlínica no té dret a ser compensada per la rescissió del conveni “com tampoc hauria pogut ser-ho l’Administració si aquesta hagués fet la denúncia”.

La resolució també ha invalidat un dels arguments en què la jutgessa del contenciós administratiu de Barcelona va basar, al 2007, la sentència en què s’obligava CatSalut a indemnitzar Policlínica. El jutge del TSJ ha determinat que, si bé “és cert que CatSalut va dirigir a Policlínica una carta el gener de 2005 en què s’anunciava la continuïtat del conveni, aquesta constituïa “simples expectatives de futur, que en cap cas determinen la impossibilitat de denunciar-lo posteriorment”.

El jutge també ha declarat la validesa de la rescissió del conveni i “l’eficàcia temporal de la mateixa”. “La denúncia va ser notificada el 6 d’abril de 2005, de manera que es va respectar el termini de tres mesos previs a l’extinció del contracte, que es va produir el 7 de juliol següent”, ha dit el jutge.

El llavors director d’Estratègia i Planificació del Departament de Salut, Manel Balcells, (actualment director de BioCat) s’ha mostrat satisfet per la sentència, que demostra que l’actuació de Salut es va fer “segons els criteris jurídics”. “El temps posa tot al seu lloc. Els processos tenen el seu curs i quan no s’està d’acord amb una decisió judicial sempre hi ha una instància superior on es pot recórrer”, en referència al trajecte que ha fet la Generalitat pel cas Policlínica.

Amb la sentència del Tribunal Superior, segons Balcells, “es tanca una pàgina i se n’obre una altra”. “Ara comença l’enderroc de l’edifici i toca un nou equipament”. Segons el director de BioCat, el nou govern “haurà de definir-se”. “El que està clar és que cal un equipament. Ara, si es vol obrir un debat, s’ha de fer ara, però cal que es dugui a terme amb dades i criteris professionals”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 86 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't