El jutge obliga Mollet a pagar deu vegades més per una expropiació

Diverses sentències del Tribunal Suprem obliguen l’Ajuntament de Mollet a pagar fins a deu vegades més del que havia pagat als propietaris d’uns terrenys agrícoles que van ser expropiats l’any 1995 per fer habitatge social i equipaments.


El 9 Nou
25/02/2014

L’alcalde, Josep Monràs, ha qualificat la sentència d’injusta i ha anunciat la seva intenció de presentar un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional i, si cal, anirà a la Unió Europea.

L’any 1995, l’empresa pública Promosol, actualment rebatejada com Mollet Impulsa, va expropiar uns terrenys agrícoles de l’àmbit de la Vinyota per tal que l’Ajuntament els destinés a una operació urbanística i construir 300 pisos de protecció oficial, equipaments públics, com al residència per a discapacitats i espais lliures com la plaça Andalusia.

Segons l’alcalde, l’operació va comptar amb la unanimitat dels partits polítics de l’Ajuntament i el suport del Ministeri de l’Habitatge, la Generalitat, la Diputació i els sindicats CCOO i UGT que van promoure habitatges socials.

Alguns dels propietaris no va acceptar el preu de l’expropiació i el Suprem els ha donat la raó i obliga l’Ajuntament a pagar quantitats que sumen uns 20 milions d’euros. “Amb sentències com aquesta, cap administració pública s’atrevirà a fer un procés d’expropiació de cap terreny per dedicar-lo al servei públic. Aquesta sentència va en contra del servei públic i a favor de l’especulació urbanística”.

L’alcalde ha defensat l’operació dient que: “Si no haguéssim fet aquesta actuació, ara 300 famílies de Mollet no haurien pogut accedir a un pis de protecció oficial”. Monràs ha afegit que la decisió judicial afecta el dret a l’habitatge. “Es vulneren els preceptes bàsics jurídics però, sobretot, es vulnera el precepte social de defensa del dret constitucional a l’habitatge digne”. També ha afefit que ha ja s’han iniciat negociacions amb els propietaris implicats per arribar a acords i complir la sentència.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't