El Museu de Ciències Naturals demostra la necessitat de conservació de boscos per a la cria de ratpenats forestals

Un estudi publicat a la revista ‘Hystrix Journal’ demostra que el grèvol centenari és necessari per a la supervivència d’una espècie de ratpenats amenaçada

Un estudi del Musueu de Ciències Naturals de Granollers ha demostrat que els grèvols i la fusta morta són clau per a la conservació de la població de ratpenats de bigotis petits. L’estudi s’ha portat a terme a l’Albera, on viu l’única colònia de cria d’aquesta espècie amenaçada.

L’estudi, que publica la revista Hystrix Journal, recull els resultats d’un projecte dut a terme entre 2009 i 2015. Els treballs han permès entendre la complexitat dels boscos madurs i la seva rellevància com a rebost de la biodiversitat. Del treball se’n desprèn que cal evitar tallar grèvols i deixar promoure la presència d’arbres vells i morts en peu.

El treball ha demostrat que els animals fan servir els nombrosos forats per trobar els refugis més adequats per criar. L’estudi ha estat promogut pel Paratge Natural de l’Albera, del Departament de Territori i Sostenibilitat. A més ha estat una experiència transfronterera, amb la col·laboració del Conseil Général des Pyrénées Orientals, a França.

La investigació exposa que Catalunya té cada cop més bosc, però que actualment costa de trobar-ne que no hagin estat explotats en l’últim segle. Això porta a un progressiu esgotament de rebosts de biodiversitat. Per això, davant el canvi climàtic, cal reforçar les eines de gestió forestal per evitar empobrir la biodiversitat.

Els ratpenats forestals actuen com a bioindicadors de l’estat de maduresa dels boscos.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't