El museu La Tela, de Granollers, col·labora en la instal·lació d’una vintena de caixes niu per a ratpenats a Barcelona

Tècnics de l’ajuntament de Barcelona i del Museu de Granollers han instal·lat aquest dimarts una vintena de nius comunitaris per a ratpenats en quatre parcs de la ciutat amb l’objectiu que no se’n vagin de la metròpoli, on cada vegada tenen més dificultats per trobar esquerdes als edificis.


El 9 Nou
05/04/2011

Segons que han explicat fonts municipals, la presència de ratpenats a la ciutat és molt beneficiosa perquè s’alimenten d’insectes, especialment de mosquits, i de les erugues de la processionària dels pins, pel que actuen com a coadjuvants en la lluita contra aquesta malaltia dels arbres.

Els nius són cilindres pintats de negre amb rugositats al seu interior perquè es puguin penjar i tenen una capacitat per acollir entre 20 i 40 ratpenats cadascun.

Els nius-cilindre s’han instal·lat -cinc a cadascun- als parcs del Guinardó, de la Creueta del Coll, de Montjuïc i al parc de la Oreneta, penjats a entre 4 i 5 metres del terra.

Els cilindres tenen una pedra que tapa parcialment el seu diàmetre per impedir l’entrada d’altres animals i salvaguardar la intimitat d’aquests petits quiròpters, dels que a Barcelona habiten cinc espècies diferents.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Museu de Granollers, també s’està duent a terme en les ciutats barcelonines de L’Hospitalet de Llobregat i Viladecans i està previst estendre-la a altres ciutats.

La proliferació de construccions modernes, amb formigó i vidre, que no permeten obertures o esquerdes, estan provocant que les colònies de ratpenats busquin els seus refugis fora de la ciutat.

La instal·lació dels nius, que s’han col·locat orientats al sol perquè rebin insolació durant els mesos d’hibernació, també permetrà als especialistes fer estudis quantitatius i qualitatius sobre les colònies de ratpenats.

LA PREGUNTA

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 547 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't