Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El nou Hospital de Mollet preveu atendre 160.000 visites anuals

El president de la Generalitat, Jose Montilla, inaugura aquest diumenge el nou Hospital de Mollet on el govern català ha invertit més de 60 milions d’euros. L’edifici preveu atendre 160.000 consultes ambulatòries cada any i donarà servei a una població de 150.000 habitants.

  • El 9 Nou
  • 17/07/2010 | 16:00

El nou Hospital de Mollet, que inaugurarà oficialment aquest diumenge el president de la Generalitat, José Montilla, preveu rebre un total de 160.000 consultes ambulatòries cada any, és a dir, unes 50.000 més que les que va atendre l’any passat l’actual hospital. Després de més de tres anys d’obres Mollet estrenarà el nou centre sanitari que s’ha construït a la ronda dels Pinetons i que, amb més de 27.000 metres quadrats, triplica la superfície de l’actual. Serà un hospital bàsic amb 160 llits, que dependrà de l’Hospital de Granollers i podrà atendre unes 120.000 urgències anuals –l’any passat se’n van atendre 75.441– i unes 6.000 intervencions de cirurgia menor ambulatòria.

La construcció ha representat una inversió de 60 milions d’euros, dels quals uns 40 d’obra civil i uns 20 d’equipament. El centre depèn del Consorci Sanitari de Mollet, el qual la Generalitat en té el 60%, l’Ajuntament el 20% –hi va aportar els terrenys on s’ha construït– i la Fundació Sanitària de Mollet, l’altre 20%. Aquesta fundació, on hi ha la Societat de Socors Mutus, l’Ajuntament, el Departament de Salut i el d’Acció Social i Ciutadania, serà l’encarregada de gestionar l’hospital, com ha fet fins ara amb l’hospital antic. També ha finançat bona part dels equips tècnics.

El nou centre sanitari donarà servei a una població de 150.000 persones repartides entre Mollet, Parets, la Llagosta, Sant Fost, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda. Aquestes dues darreres localitats, incloses al Vallès Occidental, no dependran de moment del nou centre, sinó que s’incorporaran més endavant. D’aquesta manera es descongestionarà en part l’hospital del Parc Taulí de Sabadell.
L’edifici s’ha distribuït en quatre plantes, dues de les quals soterrànies –vegeu gràfic adjunt– i s’estructurà entorn de quatre patis interiors. Un dels principals elements és una gran vidriera que tindrà vistes als Pinetons.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.