El nou model de recollida al centre de Granollers satisfà els veïns

Els veïns i comerciants del centre de Granollers fan una primera valoració positiva del nou model de recollida de la brossa que es va implantar a la ciutat a finals del mes de març.

El 9 Nou
25/06/2012

El nou sistema funciona amb illes de contenidors que s’instal·len cada vespre en nou punts diferents del centre i es retiren passada la mitjanit. Els veïns tenen unes quatre hores per baixar la brossa als contenidors que se’ls han assignat. Amb aquest model, cada dia poden dipositar qualsevol mena de residu: orgànica, vidre, paper i cartró, envasos i el rebuig. Abans de fer aquest canvi, el centre de Granollers era l’únic lloc de la ciutat on no es recollia la fracció orgànica per separat. Només hi havia recollida del rebuig.

“La gent d’entrada ho veu bé i s’hi va acostumant”, assegura Frederic Malàs, president de l’Associació de Veïns de Granollers-Centre. “Veiem que hi ha gent que ara recicla i que abans no ho feia”. Per la seva banda, Monte Caussa, presidenta de Gran Centre, assegura que “està tot molt endreçat i la gent ho està utilitzant”. En el cas dels comerciants, s’ha eliminat la recollida porta a porta de paper i cartró. Això, però, no ha representat cap problema per als comerços. En bona part, per l’efecte dels recollidors de paper i cartró que agafen de les botigues i, després, el venen a empreses de reciclatge de l’entorn de Granollers.

L’Ajuntament també fa una valoració positiva del funcionament, tot i que caldrà esperar uns mesos per veure les dades de la recollida selectiva i d’orgànica. Per ara, només ha calgut fer petits canvis en la situació d’alguns contenidors. El moviment dels remolcs amb contenidors es fa amb vehicles elèctrics per reduir el soroll. La descàrrega de la brossa no es fa al centre, sinó a la base operativa que l’empresa que fa la recollida té al polígon Palou Nord.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 77 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't