Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El parc del Montnegre i el Corredor redefineix els límits per fer-los més identificables

El Parc Natural del Montnegre i el Corredor ha iniciat el procés per revisar els seus límits a partir de la creació d’un grup que treballi d’acord amb la Generalitat.

  • El 9 Nou
  • 03/09/2016 | 16:00
  • 0

A la banda dels quatre municipis del Vallès Oriental (Llinars, Vilalba, Vallgorguina i Sant Celoni), la revisió ha de permetre situar els límits del parc en espais més identificables per la presència de camins, carreteres, rieres, carenes o altres elements que ajudin a fixar-los visualment.

“Busquem uns límits molt més clars i molt més fàcils de distingir”, assegura Antoni Bombí, director d’aquest espai natural, que afegeix que els canvis sempre “són a més”. És a dir, per guanyar superfície protegida. Al final del procés, cada municipi hi haurà de donar el vistiplau.
És un procés molt similar al que es va seguir al Parc Natural del Montseny durant la revisió del pla especial.

L’objectiu és que el procés d’ampliació es faci aquest mandat 2015-2019.
Amb els esborranys treballats fins ara, el Parc Natural passaria de les 15.000 hectàrees actuals a unes 18.000. Els canvis principals, però, es faran a la banda del Maresme perquè, aquí, ara sí que hi volen ser municipis com Argentona, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Calella i Santa Susanna, que en el seu dia havien rebutjat que el Parc Natural entrés als seus termes. “Al principi de la creació del parc, hi havia molts recels sobretot per temes urbanístics”, reconeix.
També n’hi havia entre els propietaris. “Però amb els anys s’ha vist que estar dins de l’àmbit protegit és molt millor que no ser-hi. S’ha vist que la marca del Parc Natural aporta un recurs complementari” per a uns municipis que, en molts casos, ja tenen un potencial turístic lligat a les platges.

Aquest moviment dels límits també serà bo per a l’espai natural. Donarà “certa coherència geogràfica” i també “facilitarà la gestió de l’espai”. “Actualment, hi ha un perímetre molt desproporcionat per la superfície que hi ha”, admet.

El procés de revisió del pla especial es va posar per primer cop sobre la taula l’any 2009 i es va començar a treballar l’any passat coincidint amb els 25 anys de la seva aprovació.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.