El ple de l’Ametlla acorda deixar de pagar els impostos a l’Estat

L’Ajuntament de l’Ametlla ha aprovat deixar de pagar els tributs a l’Estat i ingressar-los a partir d’ara a l’Agència Tributària Catalana. La decisió es va prendre en el darrer ple municipal arran d’una moció presentada pel Grup Municipal de SI.

El 9 Nou
10/04/2013

El grup de CiU, al govern, hi va votar a favor, juntament amb SI i el Pacte per l’Ametlla, mentre que el PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

L’Ametlla segueix així els passos d’altres municipis com Ripoll, Gallifa (el Vallès Occidental) o Alella (el Maresme) i ingressarà l’IVA i l’IRPF a l’agència catalana. El regidor de SI de l’Ametlla, Francesc Sulé, que en el mateix ple va ser nomenat representant de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va explicar que l’Agència Tributària Catalana és una de les estructures d’estat de les quals s’està dotant Catalunya, com la Secretaria d’Hisenda, que es va crear el gener d’aquest any. “Nosaltres ja donem contingut a aquesta estructura d’estat”, va dir Sulé, que es va felicitar, a més, pel vot favorable del grup de CiU. “És important que les bases de CiU donin suport a la moció per evitar que es facin passos enrere”.

La moció es va aprovar amb una esmena de CiU que diu que la decisió es portarà a la pràctica sempre que no signifiqui un perjudici per a cap contribuent del municipi. “Volem estar ben informats i per això hem demanat un informe a l’interventor”, va explicar l’alcalde, Andreu González (CiU). Des del PSC, la portaveu, Maria Àngels Cabello, va explicar que el PSC “reconeix el dèficit fiscal que té Catalunya”, però es va abstenir en la votació. El regidor del PP, Juan Antonio Esteban, va votar en contra i va advertir que no tindrà cap efecte pràctic perquè l’agència catalana farà l’ingrés després a la hisenda espanyola. “Es busca només un titular però no tindrà cap efecte”.

D’altra banda, el ple va rebutjar amb els vots contraris del govern municipal de CiU una proposta del PP per tal de deixar sense efecte la decisió de tancar la piscina de Can Camp aquest estiu. Juan Antonio Esteban va proposar que la piscina obrís només en horari de 2/4 de 12 del matí a 2/4 de 6 de la tarda per poder funcionar només amb un sol socorrista. “Havent fet el manteniment fins ara, el cost d’obrir només en horari d’un sol socorrista seria petit”. L’alcalde González va reiterar que els costos de mantenir la piscina oberta “són impossibles de suportar”, remarcava que municipis del voltant “funcionen amb una sola piscina” i afegia que la piscina de Can Camp tenia una mitjana d’entre 10 i 15 persones diàries i que el cost de mantenir-la és de 32.000 euros. “No la podem mantenir, no és un caprici”. El PSC, com la resta de l’oposició, tret del PP, es va abstenir. La portaveu, M. Àngels Cabello, va proposar parlar amb entitats i partits del municipi per arribar a una decisió consensuada.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't