El preu del lloguer de pisos creix un 9,7% al Vallès Oriental

Granollers, amb un 11% d’increment, i Mollet, amb un 10%, superen els augments mitjans de la comarca durant el primer trimestre de l’any, segons dades de la Generalitat

El preu mitjà dels lloguers formalitzats al Vallès Oriental ha pujat un 9,7% durant el primer trimestre d’aquest any respecte al mateix període de 2016. L’increment situa el preu mitjà a la comarca en 582 euros. El cost s’aproxima als 595 euros de preu mitjà de 2007, abans de l’esclat de la crisi, tot i que encara és a distància dels màxims de la sèrie històrica, marcats el 2008 (620 euros) i 2009 (614 euros).

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha donat a conèixer aquesta setmana l’evolució de preus i contractes formalitzats entre gener i març. Aquesta evolució apunta en la mateixa direcció d’increments de preus que han manifestat professionals immobiliaris de la comarca en els últims mesos.

El creixement de preus a la comarca està en la línia del que s’ha produït a la resta de Catalunya, amb augments mitjans del 9,9%, i estarien lleugerament per sobre de la mitjana si s’excloguessin els costos de Barcelona capital. En l’evolució de preus a la comarca destaquen els augments que s’han produït en les dues principals poblacions vallesanes. A Granollers, la pujada és de l’11%, amb un preu mitjà de 567 euros, i a Mollet, del 10% i un cost mitjà de 534 euros.

Preus màxims a Vallromanes i l’Ametlla

Les dues grans ciutats vallesanes tenen preus inferiors a la mitjana comarca. Uns registres que, en canvi, superen clarament poblacions com Vallromanes (879 euros) i l’Ametlla (878). Els preus estan afectats per la dimensió dels habitatges i també per la proximitat amb les principals poblacions. Sant Feliu de Codines marca el preu més baix, amb 473 euros de mitjana.

Els preus han evolucionat de manera clarament més elavada que els contractes registrats. Entre gner i març, s’han fet un 5,2% d’operacions de lloguer que fa un any. Els 1.675 contractes formalitzats estan molt a prop del màxim històric, 1.683, de 2013.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't