Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El projecte de la nova Policlínica, gairebé enllestit i a punt per licitar-se

El projecte del nou edifici sanitari que s’ha d’aixecar al solar de l’antiga Policlínica, a Granollers, quedarà totalment enllestit en uns 15 dies o un mes. Aleshores, ja estarà llest per poder iniciar el procés de licitació.

Ho ha confirmat a EL 9 NOU l’arquitecte Ramon Sanabria, autor del projecte executiu. “Està pendent d’una revisió última”. Coincideix amb les notícies que té l’alcalde Josep Mayoral, que preveu que l’obra es liciti i comenci aquest any “si no falla cap previsió”, deia en una entrevista a aquest periòdic publicada en l’edició de divendres passat.

Un dels trets característics de la proposta serà la construcció d’un passatge obert que comunicarà els carrers Girona i Marià Sans. Serà on es localitzaran els dos accessos a l’edifici, independents l’un de l’altre: el de consultes externes, a la meitat del nou passatge, i el d’urgències, que estarà més a prop del carrer Marià Sans. “És un edifici públic i volíem que el públic el pogués travessar”, relata Sanabria, que és autor de diversos equipaments sanitaris com els hospitals d’Olot i Viladecans, l’Institut Universitari Dexeus o l’espai sociosanitari de Tarragona. A Granollers, és autor de l’ampliació del Museu La Tela.

Per la banda de Marià Sans, el passatge desembocarà en una plaça triangular que es crearà tocant al carrer de Benet Morató, que connecta amb la plaça Perpinyà. Apareix perquè les dues façanes de la nova Policlínica són paral·leles a l’eix del carrer Girona, i no al carrer Marià Sans. Amb tot, el nou edifici cobrirà amb una extensió de la façana la paret mitgera de la construcció situada a la banda nord del solar.

L’equipament tindrà quatre plantes d’alçada, retranquejades per la banda del Marià Sans. “És un projecte d’una certa responsabilitat perquè per una banda toca a la part més antiga, i per l’altra a una zona d’eixample”. A la planta baixa, hi haurà el servei d’urgències i el vestíbul i altres serveis. A la primera planta, els sis quiròfans i els espais de pre i el postoperati. Tal com estava previst, no hi haurà habitacions d’ingrés hospitalari. La segona serà una planta d’instal·lacions lligada al funcionament de l’equipament i, especialment, als quiròfans. No estarà oberta al públic i l’alçada dels forjats serà inferior. A la tercera i quarta planta, se situen una trentena de consultoris de consultes externes. Tots donaran a una de les dues façanes exteriors. Al centre, hi haurà un gran pati que aportarà llum als passadissos i sales d’espera. Aquest mateix pati permetrà el pas de claror a l’interior del passatge que travessarà l’edifici a nivell de carrer. L’objectiu és que pacients i familiars no tinguin la sensació d’estar en un hospital ni en una ciutat.
Sanabria assegura que han dissenyat l’edifici perquè “funcioni com un rellotge” per facilitar l’atenció sanitària però també pensant en els pacients i els seus familiars amb uns “espais generosos” o “unes sales d’espera collonudes”.

La nova Policlínica tindrà una sola planta soterrània. Hi haurà vestidors, magatzems i altres dependències per als treballadors del centre. També l’aparcament de les ambulàncies, que hi accediran a través d’una rampa des del carrer Girona.

INTERIOR PROTEGIT

Les dues façanes estaran formades per una paret gruixuda d’un material similar al formigó però més lleuger amb obertures que donaran llum natural a la trentena de consultoris. Els marcs tindran una inclinació en diagonal respecte a l’eix de la façana i del carrer Girona per preservar la intimitat dels usuaris des dels edificis propers. Sanabria diu que cal pensar en una capella romànica pel gruix de les parets però amb unes obertures més grans. Les finestres permetran que, en un futur, la distribució dels espais interiors es pugui variar en cas de necessitat, i garantiran així que tots els espais tinguin llum natural, comenta l’arquitecte del despatx que ha fet el projecte executiu juntament amb Albert Vitaller. Les façanes tindran un color entre blanc i gris. Externament, diu Sanabria, s’ha buscat una construcció “neutra” però “que per dintre sigui sorprenent”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.