El sector industrial de la comarca considera necessari que la formació professional i ocupacional s’ajusti millor a les seves necessitats per donar més oportunitats laborals al personal de l’entorn. La manca d’operadors de formació –en la major part públics– i la poca connexió entre els centres i les empreses provoca un desajust entre l’oferta formativa i la demanda de les indústries.
Aquesta desconnexió, en part provocada per la poca relació que hi ha entre la realitat empresarial del territori i la demanda social, és una de les principals preocupacions recollides en la trobada que van mantenir aquest dimecres una vintena d’operadors públics i privats en la comissió del política industrial, polígons i R+D+I en els treballs previs a l’elaboració del Pla Estratègic Comarcal.
La trobada, que es va fer a Parets, va permetre constatar que els aspectes de qualificació del personal continuen situant-se com una de les principals preocupacions en un sector d’especial transcendència en l’economia comarcal. Amb 36.000 assalariats, és un dels sectors clau en aportació al PIB del Vallès Oriental.
Encara en l’aspecte formatiu, els assistents van indicar que hi ha un problema d’actualització sobre els nous processos industrials, donada la transformació que s’està produint. L’envelliment de la força de treball i la llarga estada a l’atur d’alguns dels treballadors d’aquest sector agreugen el problema.
Les mancances assenyalades també fan referència a les deficiències dels més de 150 polígons industrials que hi ha en 34 dels 39 municipis de la comarca.
Tret d’excepcions, els industrials assenyalen que hi ha mancances d’infraestructures, de manteniment i de mobilitat. Es demana un desplegament més ampli de fibra òptica. També alternatives a la congestió en algunes vies.
18Amb tot, el sector industrial destaca la bona situació de la comarca com un dels principals avantatges. També es valora la bona disponibilitat de sòl, la diversificació econòmica i l’especialització en algunes activitats.
{{ comment.text }}