Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El TSJC estima el recurs veïnal contra el balneari de Samalús

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs contenciós administratiu interposat per l’associació ´´Per un Samalús […]

  • El 9 Nou
  • 04/08/2009 | 11:13
  • 0

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs contenciós administratiu interposat per l’associació ´´Per un Samalús sostenible´´ en contra de la construcció d’un macrocentre d’oci, salut i restauració de 14 hectàrees al costat del Parc Natural del Montseny.

Un grup de veïns de la localitat de Cànoves i Samalús havien denunciat que aquest projecte, que va requerir una reparcel·lació aprovada pel consistori, vulnerava les normes urbanístiques i mediambientals, i ara, en la seva sentència, el TSJC assenyala que aquest mancava dels informes preceptius per ´´atendre l’exercici de la potestat de planejament urbanístic´´.

En aquest sentit, el veredicte afegeix a més que ni l’administració municipal ni l’autonòmica ´´havien pogut exercir degudament la seva potestat de planejament urbanístic´´ a falta d’aquests informes, ´´i per no haver atès degudament la perspectiva mediambiental´´.

Els fets es remunten a 2006, quan malgrat l’oposició de la citada associació veïnal, que havia interposat un recurs davant el TSJC contra el projecte promogut per part de l’empresa Samalús Termal, l’Ajuntament de Cànoves i Samalús aprovava la reparcel·lació dels terrenys que possibilitava aquest macrocentre d’oci de prop de 15.000 metres quadrats.

El pla per a la construcció del balneari al costat d’unes fonts d’aigües termals descobertes el 2001, en un pla al costat de la riera del Sot Vell, al Montseny, incloïa ´´un hotel de 300 places, pistes de tennis, camps de futbol i discoteques´´, ha recordat avui el col·lectiu Ronda, que ha assistit legalment l’associació veïnal.

L’advocat del col·lectiu Ronda i integrant de l’associació veïnal que va presentar el recurs, Jaume Cortés, ha indicat que la sentència fa també referència als impediments que es van posar perquè els ciutadans poguessin participar en el procés.

´´Es volia donar tot decidit i només se’ns donaria l’oportunitat de fer al·legacions durant quinze dies´´, ha indicat Cortés, qui ha assenyalat que la zona en la qual es volia construir aquest centre d’oci és un dels principals corredors biològics amb el Parc Natural del Massís del Montseny. / EFE

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.