Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els infants del barri Ponent es posen el casc d’obra

Els infants que van al centre obert del barri de Ponent, a Granollers, s’ha implicat directament en les obres de transformació de la zona verda que hi ha davant d’aquest equipament destinat a nens de 6 a 14 anys que actua com a suport educatiu fora de l’horari escolar.

  • El 9 Nou
  • 06/01/2015 | 16:00

Els infants del centre obert Ponent, a Granollers, han seguit en primera persona les obres de reforma dels jardins del carrer València durant aquests darrers mesos.

Això els ha permès participar en el disseny de la zona de jocs infantils, anar a una visita d’obres i plantar tres arbres i col·locar alguns panots del nou paviment en una jornada compartida amb els operaris de l’empresa que ha fet la reforma. “Volíem implicar els infants en les obres amb l’objectiu de dinamitzar el barri”, explica Cenén Roy, tècnic de cultura de l’Ajuntament. Al mateix temps, posar en valor l’equipament del centre obert, que està just als jardins que s’han reformat. “És un espai on hi ha un equipament municipal però que històricament ha estat molt perifèric. Si els infants veuen que sí que té un valor això ajudarà que ho facin seu i ho cuidin”, afegeix. “És un espai que ells fan seu i que respectaran més”, comenta Cristina Verdugo, educadora del centre obert. “Que en facin un ús correcte”, afegeix Laura Gonzàlez, també educadora de l’equipament.

El projecte, on s’hi han implicat diversos tècnics de regidories diferents, no ha deixat els infants només com a espectadors. Se’ls va oferir la possibilitat de decidir com volien que fos la zona de jocs infantils que s’hi instal·larà després d’explicar-los l’obra. Una vintena de nens de 6 a 9 anys van dibuixar com s’imaginaven aquesta zona i ho van explicar a la resta. Van sortir diverses idees: una granja, un espai relacionat amb les estacions de l’any, amb el món dels contes, amb un bosc o amb la sèrie de dibuixos animats Doraemon. Finalment, es van posar d’acord per ambientar la zona de jocs i que aquests fossin una espècie d’illa d’enmig del mar. Ara, els infants del centre obert estan pendents que els visitin els tècnics de l’Ajuntament que han convertit en realitat la seva proposta.

La reforma dels jardins del carrer València –a l’interior de l’illa dels blocs situats entre els carrers Ponent i Rafael Casanova– està pràcticament enllestida. L’Ajuntament té previst que s’inauguri el 10 de gener. Les obres han permès renovar tota la zona verda –s’han retirat els grans arbres que provocaven molèsties als veïns– i els espais de pas per a vianants, cosa que fa tot l’espai més obert. “El projecte ja buscava canviar la visió d’espai tancat”, comenta Albert Camps, regidor d’Obres i Projectes. També s’han incorporat millores a les connexions a la xarxa de clavegueram dels edificis. D’acord amb els veïns, s’ha decidit que l’espai quedi tancat a les nits en uns horaris que encara cal concretar. També s’han posat elements per dificultar l’entrada de gossos a les zones enjardinades i s’ha creat una petita placeta davant de l’equipament del centre obert.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.