Els lectors d’EL 9 NOU escullen els cinc finalistes a Vallesà de l’Any

Els lectors d’EL 9 NOU ja han escollit els cinc finalistes al guardó Vallesà de l’Any 2015 que atorga el diari. Però no serà fins al dimecres 11 que es farà públic el guanyador que ha de sortir d’entre aquests cinc noms: Martí Boada, Pep Bou, Elisabet de los Pinos, Mercè Llauradó i Titelles Marduix.

El 9 Nou
02/05/2016

MARTÍ BOADA
Martí Boada va néixer al peu del Montseny fa 66 anys però té una visió global que l’ha portat a trepitjar i investigar per tot el planeta. El naturalista de Sant Celoni és doctor en Ciències Ambientals, magíster i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a més d’altres titulacions. Boada destaca per la seva vessant d’investigador: forma part del programa antàrtic espanyol, on va treballar en l’estudi de l’impacte del turisme i del canvi de temperatures en els ecosistemes. Al Vallès Oriental, Martí Boada lidera el projecte del Museu Europeu del Bosc, que es projecta a Sant Celoni

PEP BOU
Pep Bou té un llenguatge escènic únic i inimitable que ha anat forjant amb una trajectòria artística lligada a un element tan efímer i fràgil com les bombolles de sabó. El particular univers que ha anat creant l’artista granollerí, sempre envoltat per la màgia, inclou un gran nombre d’espectacles que aconsegueixen fer vibrar petits i grans. Un dels grans espectacles de Pep Bou és Bombollovà, estrenat el 2013 al Teatre Lliure, però que l’any passat va retornar amb força a diferents escenaris després de guanyar el Premi Junceda a la millor animació per l’esperit poètic i l’excel·lent integració del treball gràfic en el context escènic.

ELISABET DE LOS PINOS
Elisabet de los Pinos és una persona que per excel·lir en l’exercici de la seva professió va marxar als Estats Units. De los Pinos, doctora en Biologia per la Universitat de Barcelona, de Sant Feliu de Codines, ha dedicat tota la seva carrera científica a la lluita contra el càncer. Primer com a investigadora en l’àmbit acadèmic i de farmàcia i des de 2010 com a fundadora i directora executiva d’Aura Biosciences, empresa situada a Boston, als Estats Units, una companyia de nova creació que desenvolupa un tipus innovador de medicaments per al càncer a partir d’investigacions realitzades al National Cancer Institute.

MERCÈ LLAURADÓ
Mercè Llauradó és la presidenta d’Apindep Ronçana, l’exemple de com la iniciativa ciutadana supleix les mancances de les administracions i aconsegueix que es destinin recursos a les persones més vulnerables. L’any 1993, quatre famílies amb criatures amb discapacitats que s’havien d’incorporar a l’escola es van adonar de les mancances per aconseguir la integració real dels seus fills. Una de les mares era Mercè Llauradó, l’actual presidenta d’Apindep. Va ser el punt de partida de l’Associació Apindep, que des d’aquell any s’ha dedicat a incidir en les administracions, a donar suport i assessorament a les famílies, assistència terapèutica, organitzar activitats de lleure i fomentar la inserció laboral de persones amb discapacitat amb plans d’ocupació. L’any 2006 es va constituir en societat cooperativa de consumidors i usuaris sense afany de lucre i d’iniciativa social i l’any 2010 va començar la construcció del centre ocupacional de Santa Eulàlia destinat a desenvolupar les seves activitats.

TITELLES MARDUIX
Enguany fa 40 anys que Marduix Titelles de Sant Esteve de Palautordera, amb Jordi Pujol i Joana Clusellas al capdavant, volta pel territori amb els seus espectacles de titelles, música i poesia per a tots els públics. Amb més de trenta espectacles diferents a les seves esquenes, a dia d’avui gaudeixen de la feina feta durant aquestes quatre dècades, sense dedicar-se a fer nous espectacles i amb ganes de continuar explicant les històries que més els ha agradat. Actualment, volten amb dos espectacles: un amb poemes de Joana Raspall, el qual han ofert recentment en un festival a Itàlia i en italià, i un segon a través de la música de Jaume Arnella. Amb tot, els grans protagonistes de les seves obres són els titelles, les petites joies de cada espectacle.

EL VEREDICTE FINAL 11 DE MAIG, A LLINARS
La gala on es desvelarà el nom del guanyador d’aquesta desena edició del premi Vallesà de l’Any es farà al nou Teatre Auditori de Llinars, una obra espectacular del reconegut arquitecte portuguès Álvaro Siza. La instal·lació va entrar en funcionament ara ha fet un any. L’acte d’entrega del guardó es farà el proper dimecres 11 de maig a les 8 del vespre. Tots els interessats a seguir la gala en directe des de Llinars hi estan convidats.

ELS ALTRES CANDITATS
La resta de candidats d’aquesta 10a edició eren l’empresari Pere Barrios, de Caldes de Montbui; l’especialista en efectes digitals Lluís Castells, de la Garriga; el ceramista Toni Cumella, de Granollers; el president de l’Associació Esportiva La Mitja, Toni Cornellas, de Granollers; l’atleta paralímpic Jordi Madera, de les Franqueses; l’empresari Pere Relats, de Caldes, i Emília Vila, directora general d’Agroptima, de Sant Feliu de Codines.

10 ANYS DE VALLESÀ DE L’ANY
Els guanyadors de les anteriors edicions van ser Mercè Riera, Germà Morlans, Imma Navarro, Tortell Poltrona, Carles Vallbona, Carme Grau, Laia Guinjoan, Laia Pons, Meritxell Mas i Cristina Salvador, i els germans Jordi i Josep Castells.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 83 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't