En pau en un país en guerra

“Si no marxem d’aquí sabent que hi ha una guerra, no ens n’assabentem”, assegura Glòria Sánchez. Aquesta veïna de Sant Fost, de 76 anys, és una de les persones que ha fet el viatge a Terra Santa, organitzat per la parròquia de Sant Vicenç de Mollet, on col·labora des de fa anys.

El 9 Nou
01/09/2014

Van tornar fa una setmana i quan en parla s’emociona. “Estic encantadíssima. Ha anat tot rodó, perfecte, tant en l’aspecte espiritual com humà”.

El grup de 37 persones, acompanyats per mossèn Miquel Planas, rector de Sant Vicenç de Mollet, i mossèn Ricard Casadesús, nou rector a partir d’aquest setembre de Vilanova, va poder completar els 10 dies de viatge sense cap incident, seguint tot el programa tal com estava previst. Van poder visitar sense incidents Betlem, que era la ciutat que trontollava més perquè està situada en territori palestí. De fet, la visita a Betlem va coincidir amb la treva entre Israel i Hamas.

El viatge va començar el dimecres 13 d’agost amb la visita a Jerusalem. Planas va decidir canviar la que és la ruta habitual de la vida de Jesús i començar pel final. “Va ser molt encertat perquè vam arribar-hi frescos i ens vam quedar amb tota la informació de la nostra guia, una dona jueva que era una enciclopèdia. Qualsevol cosa que li preguntàvem ho sabia”, explica Sánchez. La ruta va seguir per Tiberíades, l’antiga capital de Galilea i on van agafar una barca per fer un passeig pel riu Jordà, on va ser batejat Jesús. “A la barca ens van hissar una bandera catalana i ens van posar els Segadors, va ser molt divertit. Aquest dia mossèn Miquel ens va renovar el baptisme”, explica Sánchez. Després, també van visitar Betlem i van entrar a Jordània per visitar, durant tres dies, la ciutat de Petra, que va deixar tot el grup meravellat. En aquesta part del viatge van estar acompanyats per un policia en tot moment per seguretat.

“Ho hem visitat tot. No ens hem deixat res per veure. Si no fos per l’edat ho repetiria segur, perquè el grup ha estat molt maco i tots coincidíem que era més important la part espiritual que el turisme. Cada dia fèiem eucaristia amb mossèn Miquel i mossèn Ricard”, explica Sánchez. “Les coses que més m’han impactat han estat la Dominus Flevit i el Sant Sepulcre a Jesursalem. No tinc paraules”, afegeix.

La guerra ha provocat que el turisme hagi baixat notablement a Terra Santa i que el grup pràcticament no hagi hagut de fer cues per entrar als llocs. Les 37 persones que han viatjat a Terra Santa –dues van decidir no viatjar-hi per temor a la guerra–, han fet amistat i ja han quedat per intercanviar-se fotografies i recordar el viatge.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 224 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't