En un any, 22 comerços del centre de Granollers canvien de mans

En el darrer any, 22 establiments comercials del centre de Granollers han canviat de mans. La majoria de les noves obertures són botigues de roba o complements que s’han situat en alguns locals que portaven temps tancats i que han substituït negocis històrics com la pastisseria Farnés.

El 9 Nou
08/04/2013

Aquests se sumen a la cinquantena de canvis que hi havia hagut entre 2009 i 2012 en els prop de 240 locals que hi ha als carrers més comercials del centre: Anselm Clavé, Sant Roc, Santa Anna –formen la zona coneguda com l’ela d’or– i Santa Esperança i a les places Porxada, Lluís Perpinyà, Maluquer i Salvador i de les Olles.

Segons el recompte fet per EL 9 NOU aquests darrers dies, la majoria dels canvis d’aquest darrer any (13) es donen en botigues de roba i complements on destaca l’aterratge de marques com Mango HE, System Action, Macson, Parfois o L’Òptica Universitària, amb presència als principals eixos comercials de Catalunya. Alguns han ocupat els locals d’establiments històrics que ja havien tancat feia temps –com mobles Santa Anna–, altres que ho han fet darrerament –la pastisseria Farnés– o locals d’establiments que han tancat alguna de les seves botigues –Castells i Caussa, per exemple–. Entre els canvis, hi ha el trasllat de Calzedonia, que fa més de 10 anys que té presència a Granollers; o l’ampliació de la botiga Inside, que ha ocupat el local de Bidu, que va tancar.

La carretera i les places Perpinyà i Maluquer i Salvador són les que registren més canvis. Tot i això, els canvis en establiments comercials es donen a tots els carrers analitzats amb major o menor proporció.

També hi ha hagut canvis al sector de la restauració amb relleus a cinc locals. En aquest espai més cèntric hi ha dos locals en obres. Entre aquests el de l’antiga sastreria Masó, al carrer Anselm Clavé. La històrica botiga va tancar fa més de dos anys i, segons ha pogut saber EL 9 NOU, s’hi obrirà una pastisseria amb cafeteria.
Ara, hi ha una desena de locals que estan tancats o pendents de ser llogats. Són alguns menys que l’any passat en aquesta època, quan n’hi havia 13. D’aquests, només n’hi ha un parell que estiguessin per llogar fa un any i ara continuen tancats. A més, en un dels casos, hi ha hagut oberta una botiga de roba –Salsa– durant uns mesos. “Es lloguen locals però costa més tancar els tractes”, reconeix Frederic Nadal, de la immobiliària Eminad, una de les que mou més locals al centre.

El preu dels lloguers –segueixen sense vendre’s locals a l’ela d’or– ha caigut un 20% des del 2008. “Hi ha molts establiments que estan renegociant els preus”. Actualment, es poden pagar entre 20 i 30 euros per metre quadrat per llogar un local a la zona més bona de la ciutat. El preu, però, està condicionat per nombrosos factors: la superfície total del local –el cost és més elevat en locals petits–, els metres de façana o si són tots en planta baixa.
Segons Nadal, ara “hi ha una demanda de locals petits però a preus petits, d’uns 700 o 800 euros al mes”. Són per establiments d’alimentació –Llagurt acaba d’obrir botiga al carrer Santa Elisabeth– o que venen productes que no requereixen gaire espai per a magatzem. La presidenta de Gran Centre, Montserrat Caussa, també té detectat aquest increment de l’obertura de petits comerços que volen fer-se un lloc a la ciutat. Al mateix temps, però, continua l’interès de les grans cadenes que sí que poden assumir els preus més elevats que es demanen al carrer Anselm Clavé i en els altres espais més comercials. L’entitat comercial manté el nombre d’associats tot i aquests canvis constants en la direcció dels comerços.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't