Ensenyament fusionarà les escoles Fàtima i Pau Vila de Granollers

Les escoles Fàtima i Pau Vila, de Granollers, es fusionaran en un centre que, amb el temps, oferirà tota l’etapa educativa obligatòria, des de P3 fins a quart d’ESO.

El 9 Nou
21/09/2014

El Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Granollers ja ho han acordat i els equips docents dels dos centres ja han començat a treballar-hi. “És una bona solució perquè a la zona –els barris Congost i de Can Gili– ara no hi ha nens per a dues escoles però hi cal una oferta de Secundària”, explica la regidora d’Educació, Pietat Sanjuán. El nou centre tindrà una línia d’Educació Infantil i Primària i caldrà definir quantes d’ESO. Amb tot, els cursos de Secundària s’aniran creant de forma progressiva, any darrere any, en funció de les necessitats.

En els propers cursos, l’Ajuntament preveu un augment de la demanda de places de primer d’ESO i, per tant, la necessitat de crear noves línies. De fet, aquest curs ja comença amb una quarta línia a l’institut Antoni Cumella, una més que ara fa tot just un any. Aquest centre també estrena direcció i un nou projecte pedagògic, ha explicat Sanjuán.

Els docents de les escoles Pau Vila i Fàtima ja planifiquen la fusió. “Treballem per construir un projecte educatiu nou i comú que sorgeixi de la feina dels dos claustres. Serà una nova escola, ni una ni l’altra”, afegeix la regidora. “Volem un treball que aporti el millor de les dues escoles i que faci un centre potent que doni resposta a les necessitats dels barris”, afirma Josep-Vicent Garcia, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme i al Vallès Oriental.

Entre les qüestions que cal determinar encara hi ha el calendari. Tots dos centres tenen una reducció de ràtio als grups de P3 que comencen el curs aquest dilluns: entre totes dues escoles, sumen una trentena d’alumnes. Ja es va planificar així pensant en la fusió. Amb tot, Sanjuán alerta que el curs 2015/2016 hi ha un increment del nombre de nens que impediria, si no es crea una nova línia en algun altre centre, mantenir aquestes ràtios a la baixa. També quin edifici es fa servir per a Primària i Secundària.

Sanjuán entén que la fusió ha de donar lloc a la creació d’un institut-escola, previstos a la Llei d’Educació de Catalunya. “Hi ha d’haver un sol projecte amb coherència”, afirma. Per tant, és contrària a la possibilitat que la Secundària funcioni com una secció d’institut i depengui, orgànicament, d’un altre centre de la ciutat.

La situació de Granollers no és excepcional. Ensenyament preveu un increment de la demanda de Secundària en els propers cursos en detriment de l’Educació Infantil i Primària, com passa enguany. Això obre la porta a la creació de grups de primer cicle de Secundària (primer i segon) en algunes escoles. També a preparar els mestres, que són diplomats, perquè puguin fer classes a l’ESO. Amb aquest objectiu, la conselleria ja ha arribat a acords amb les universitats per, a través d’una formació específica, fer que els mestres puguin tenir un grau. Garcia entén que s’han de crear plantilles polivalents i que els edificis ja construïts també hauran de ser-ho. Sanjuán recorda que “fa uns anys va passar al revés. Faltava gent a Primària i professors dels instituts van anar a les escoles”.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 194 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't