Ensenyament tancarà el Longarón de Mollet i hi traslladarà part de l’institut Aiguaviva al setembre

El Departament d’Ensenyament tancarà a final de curs i de manera definitiva l’escola Nicolás Longarón, de Mollet, que actualment té una seixantena d’alumnes i que des del curs 2012/2013 ja no havia incorporat nous grups de P3.

El 9 Nou
15/02/2016

Ara, l’escola té estudiants de segon a sisè de Primària amb els de segon i tercer agrupats en una mateixa aula. N’hi ha 23 que fan sisè i que, per tant, ja havien de deixar l’escola al juny per anar a un institut. La resta –una quarantena– està previst que es resituïn en altres centres de Primària de la ciutat, segons ha pogut saber EL 9 NOU.

El tancament definitiu de l’escola Longarón permetrà utilitzar part de les instal·lacions d’aquest centre per cobrir les necessitats d’espai de l’institut Aiguaviva, situat ara a l’edifici municipal de l’antic GIRO. Aquí també hi ha l’Escola Oficial d’Idiomes, que fa servir les aules a les tardes. Actualment, l’Aiguaviva té 14 grups, de primer d’ESO fins a primer de batxillerat. A partir de setembre, tindrà per primer cop tots els nivells, fins a segon de batxillerat. Per tant, hi haurà dos grups més que ara, un total de 16 i una setantena d’alumnes més que ara, arribant als 500. Les instal·lacions de l’antic GIRO, a la rambla Pompeu Fabra, no podran acollir tots els alumnes. Per això, s’optarà per passar-ne algunes aules a l’edifici de l’encara escola Nicolás Longarón, que està situat a uns 500 metres i cinc minuts a peu.

Segons Ernest Nogueira, director de l’institut Aiguaviva, encara no s’ha decidit quants grups ni quins cursos faran servir les aules de l’edifici del Longarón. Amb tot, sí que està clar que Ensenyament farà durant l’estiu els treballs necessaris per adaptar-les a les necessitats dels alumnes de secundària. “Ja sabíem que no era possible que el curs vinent estiguessim tots aquí i que calia buscar un altre espai”, ha admès Nogueira.

Actualment, l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) ja fa servir part de l’edifici del Nicolás Longarón per a cursos per a aturats de llarga durada i altres activitats, unes accions que es preveu continuar fent aquí mateix a partir de setembre.

MÉS PLANIFICACIÓ

El govern de Mollet (PSC) reclama a Ensenyament una planificació escolar que “permeti a l’Ajuntament programar a mitjà termini el seu mapa escolar”, almenys pels propers quatre anys. També recorden la situació de “provisionalitat” de l’institut Aiguaviva, que estava previst que ocupés un edifici de nova construcció a la zona de Ca l’Estrada, a tocar de la comissaria dels Mossos. “És per això que es reclama al Departament, que és qui té les competències, que malgrat que hi hagi una solució provisional per al curs vinent, doni una solució definitiva, ja sigui la construcció d’un nou edifici o la ubicació en un altre emplaçament definitiu”, afirmen des del govern en una nota de premsa.

Per al curs 2015/2016 i per als propers, es preveu un augment de la demanda de les places de Secundària i una caiguda de les peticions a P3 per la reducció de la natalitat durant el període de la crisi. Això ja es visualitzarà en el procés de preinscripcions per al curs 2016/2017. Es calcula que uns 710 alumnes –uns 50 més que el curs actual– es matricularan a primer d’ESO. Això pot comportar, com a mínim, l’obertura d’un nou grup, asseguren fonts municipals. En canvi, a P3 es preveu que la petició de places rondarà les 490, unes 70 menys que aquest curs. Davant la possible reducció de grups, l’Ajuntament demana a Ensenyament que els mantingui tots entenent que “la situació demogràfica actual és una bona ocasió per aplicar una disminució de ràtios, mesura que afavoreix la qualitat educativa i no implica inversió de recursos”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't