Estrenar independència

La Mari Carmen, l’Isabel, la Cristina i l’Eva fa quatre mesos que viuen independitzades. Són quatre treballadors de la fundació Viver de Bell-lloc que tenen entre 30 i 45 anys i, fins ara, havien viscut a casa dels seus pares.


El 9 Nou
27/03/2013

“Són persones força autònomes que tenien ganes de poder viure soles i ho hem aconseguit”, explicava el gerent de Viver de Bell-lloc, Carlos Sopeña, en la visita que aquest dimarts va fer al pis acompanyat del director de l’àrea de negoci al Vallès Nord de La Caixa, Manel Mora, i d’altres representants de l’entitat financera. La Caixa ha aportat 3.200 euros per a la reforma de l’immoble, situat al carrer Alcoll de Cardedeu. A través de Viver de Bell-lloc i de la seva feina aquí, han pogut comprar aquest immoble. Per moblar el pis, van fer una crida a les xarxes socials que va tenir una gran resposta. “Tenim mobles per a dos pisos més”.

Les quatre treballadores de Viver de Bell-lloc comparteixen pis amb un monitor de la residència d’aquesta mateixa institució. Ell les ajuda en l’administració dels diners o en altres tasques. Tot i això, la Mari Carmen, l’Isabel, la Cristina i l’Eva s’encarreguen de la majoria de feines. Tenen organitzades i repartides les feines de la casa com netejar o fer el dinar. “Cada dia tenim una feina diferent”, deia la Mari Carmen, que té 35 anys i és de Cardedeu, com l’Eva, que amb 30 anys és la més jove. Hi ha altres tasques que les fan juntes: “Anem a comprar totes quatre amb l’Eddy a un supermercat del poble però algun cop també hi hem anat soles”, afegeix la Mari Carmen, que comparteix habitació amb l’Isabel, que té 45 anys i és de Granollers. La Cristina, de 32 anys i de Santa Eulàlia, dorm a l’altra habitació amb l’Eva. Totes ja es coneixien de la seva feina a Vivers de Bell-lloc tot i que no totes fan la mateixa feina. L’Eva, per exemple, treballa al barri del Guinardó, a Barcelona, fent feines de jardineria. La Maria Carmen ho fa al parc dels Pinetons i altres zones verdes de Cardedeu. La Mari Carmen, en canvi, treballa a La Tavella preparant les caixes amb fruita i hortalisses ecològiques. “Cada cop tenim més feina”, deia. Totes es lleven ben d’hora al matí perquè comencen a treballar a primera hora i fins al migdia. A la tarda, s’estan al pis. “Fem les feines de la casa i quan acabem mirem la tele o juguem a alguna cosa”, explica l’Eva. Al pis, s’hi estan de dilluns a divendres. Els caps de setmana marxen a casa dels seus pares. A través del monitor i del personal especialitzat de la Fundació Lluïsa Oller, es fa un seguiment de la seva adaptació. “Tothom està molt content”, explicava Sopeña. La idea és repetir l’experiència en altres llocs. “Tenim gent a la residència que també té ganes d’anar a viure sola”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 129 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't