Fins a 1.333 persones, un 2,58% del cens, han votat als pressupostos participatius de Granollers

Les votacions han determinat els nou projectes que s’executaran, per import de 1.070.000 euros

Un total de 1.333 persones (un 2,48% del cens de 51.764 majors de 16 empadronat a la ciutat) han votat en els pressupostos participatius per a 2018 i 2019, segons les dades que ha donat a conèixer l’Ajuntament, un cop finalitzat el període d’elecció.

A partir d’aquestes votacions s’han escollit nou projectes, els més votats, que es portaran a terme durant aquest any i el proper.  Els nou projectes guanyadors són:

  • Plantar més arbres, arbustos i vegetals auòctons en zones verdes i espais lliures municipals per millorar la salut mediambiental de la ciutat.
  • Xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes a la ciutat.
  • Camins escolars segurs.
  • Espai per jugar, un espai per aprendre al barri dels instituts (al pati de l’Escola Salvador Llobet).
  • Millora dels patis de les escoles públiques com a entorns educatius, a l’Escola Mestres Montaña.
  • Reubicació de la parada de l’autobús a l’Hospital.
  • Crear una nova zona de joc adaptada als infants al centre de la ciutat,
  • Il·luminació del barri de Can Bassa.
  • Instal·lació de plaques fotovvoltaiques a l’Escola Municipal de Treball

La suma del cost estimat d’aquests nou projectes és de 1.070.00 euros. L’Ajuntament havia acordat destinar als pressupostos participatius un milió d’euros del capítol d’inversions municipals de 2018 i 2019 (500.000 euros en cada anualitat) per dur a terme tots els projectes guanyadors. La partida s’augmentarà en 70.000 euros.

Segons ha informat l’Ajuntament, properament es distribuiran els projectes que es duran a terme entre 2018 i 2019, i el ple aprovarà la modificació de crèdit per començar-ne l’execució.

El procés de pressupostos participatius 2018-2010 va començar el mes de gener, i s’han presentat en total 150 iniciatives, de les quals 80 es van admetre perquè complien amb els criteris establerts, i 70 es van desestimar. Set d’aquestes últimes propostes ja es portaran a terme perquè estaven previstes per l’Ajuntament.

Finalment, van passar a la fase de votació 64 propostes, perquè algunes es van fusionar perquè tenien característiques similars. Les propostes, amb un cost estimat d’execució, es van classificar en quatre categories: mobilitat i seguretat vial, zones verdes i de lleure, accessibilitat i millores urbanes i equipaments municipals.

Del 2 al 15 de maig s’ha fet la votació en línia, i també un centenar de persones han pogut votar als centres cívics, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) i a les parades informatives del mercat dels dijous. Aquest mes de maig, les persones de més de 16 anys empadronades a Granollers han pogut votar els cinc projectes que més els agradaven.

El Consell de Ciutat ha prioritzat 17 projectes, que considera que plantegen millores per a la igualtat de gènere, la sostenibilitat, la convivència intergeneracional i intercultural. Per aquests projectes el nombre de vots obtinguts s’ha multiplicat per 1,5.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 65 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't