Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers activa el canvi de fesomia de la controvertida plaça Barangé

L’Ajuntament de Granollers ha adjudicat a l’empresa Taller d’Arquitectura i Territori la redacció de la modificació urbanística que ha de fer possible la reforma de la controvertida plaça Barangé, al centre de la ciutat.

  • El 9 Nou
  • 08/09/2014 | 7:00
  • 0

El despatx d’arquitectes (el mateix que va dissenyar l’encara pendent soterrament de la via del tren de Granollers) s’ha adjudicat l’encàrrec per valor de 72.000 euros.

Taller d’Arquitectura i Territori havia presentat un dels tres dissenys seleccionats en el concurs d’idees que havia convocat l’Ajuntament, fa ja dos anys. L’encàrrec, però, ha variat. L’eina urbanística que finalment utilitzarà l’Ajuntament no serà el pla de millora urbana que es preveia, sinó una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que, a més de millorar l’aspecte i la distribució dels edificis de la plaça, permeti donar solucions a les naus logístiques que Telefònica té a la zona del Parc Firal.

“En aquesta fase no definim l’arquitectura, sinó que es tracta d’un estudi de volums i de les activitats que es poden aixoplugar en els edificis”, explica el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jordi Terrades. “La modificació analitzarà quina mena d’activitats hi pot haver a la plaça Barangé i determinar què pot passar amb l’antiga nau logística de Telefònica”, aclareix.

Tot i que l’adjudicació encara no definirà la fesomia definitiva de la plaça, el despatx d’arquitectes havia presentat una proposta detallada de les solucions que proposa per millorar el que es considera un eix fonamental per unir el Parc Torras Villà amb l’illa de vianants del centre i un espai per encabir-hi activitats comercials i de serveis als ciutadans.

Actualment a la zona hi ha edificis que acullen el servei de Correus, l’antiga seu del sindicat vertical (que acull part de l’activitat d’urgències de l’Hospital i és de propietat municipal, els antics jutjats –actualment en desús i també propietat municipal–, un espai propietat de Telefònica i les seus de la Mútua de Granollers i el Centre de Medicina Avançada del Vallès –també propietat de la Mútua–). Al centre, una plaça situada sobre un pàrquing que, fa 27 anys, es va resoldre amb una plaça dura amb diferents nivells, fruit de controvèrsia.

Tret dels serveis sanitaris de la Mútua, la resta d’activitats canviaria substancialment amb la proposta que havia presentat el despatx d’arquitecte seleccionat per redactar la modificació urbanística. L’edifici de correus s’enderrocaria i l’activitat es trasalladaria a l’edifici del jutjat. A l’espai que deixaria lliure l’enderroc es construiria un dels dos edificis per a activitat comercial i d’oficines que recull la proposta (el segon nou edifici es faria a la part posterior de l’antiga AISS, ampliant l’actual terrat situat a la segona planta).

La solució als desnivells de la plaça sobre l’aparcament del Sot és crear paviments diferents, amb una zona més dura, i altres amb sauló i arbrat. A més, reserva espai per a petites places davant del Casino i de la Fonda Europa. La reforma superaria els dos milions d’euros de cost, que es cobriria comercialitzant els nous espais per a activitat econòmica.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.