Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers ampliarà la zona blava de l’entorn del carrer Girona amb un acord amb un aparcament privat

L’empresa immobiliària Argenta treballa per convertir l’aparcament de pupilatge que té al carrer Minetes, al centre de Granollers, en un pàrquing de rotació amb preus de zona blava.

  • El 9 Nou
  • 10/10/2012 | 10:00
  • 0

Aquesta reconversió permetrà incrementar les places d’aparcament disponibles de l’entorn del carrer Girona i compensar la pèrdua de llocs que hi haurà amb la reforma urbanística prevista per a l’any que ve. Ho va explicar el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps, en una trobada amb veïns i comerciants que es va fer fa uns dies a la sala Tarafa. “Ens permetrà incrementar molt el nombre de places de zona blava en aquesta zona”.

En concret, es crearien un centenar de nous llocs per aparcar que també serviran d’alternativa durant els 12 mesos que es preveu que durin les obres del tram central del carrer Girona, entre els carrers Agustí Vinyamata i Francesc Ribas.

L’aparcament del carrer Minetes està situat al solar sorgit després de l’enderroc de l’antiga fàbrica de torrons de Pla Sirvent, que es va fer l’abril del 2009. Funciona com a aparcament de pupilatge però té una ocupació força baixa, segons va dir Camps a la trobada amb els veïns. És un terreny de més de prop de 4.500 metres quadrats on el pla general preveu que s’hi facin habitatges i una zona verda d’uns 1.500 metres quadrats, a tocar de l’actual camp de futbol municipal. L’augment d’oferta de places per aparcar en aquesta zona de la ciutat estava condicionada al desenvolupament d’alguns plans urbanístics, frenats per la crisi, que preveien la construcció d’aparcament soterrat. També amb la cobertura del ferrocarril.

La reforma preveu que el carrer Girona passi dels quatre carrils actuals de circulació a només dos –un per sentit– en bona part d’aquest vial. Es mantindran els aparcaments però se’n perdran alguns als dos extrems del carrer o per l’ampliació de les voreres als punts on hi ha passos de vianants. El nombre exacte de places es fixarà en la fase final de la reforma i dependrà de la combinació amb les àrees de càrrega i descàrrega, que es volen ampliar. “És qüestió de pintura. Es poden buscar espais compartits que unes hores siguin zona blava i les altres càrrega i descàrrega perquè les hores que s’ocupen aquests espais són diferents”, comenta Camps.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.