La superfície agrícola de Granollers ha anat reduint-se en els darrers anys. Actualment, l’espai dedicat al sector primari és gairebé la meitat del què hi havia l’any 1982, segons l’estudi que ha fet l’Ajuntament. El nombre d’explotacions ara és una quarta part del què hi havia a inicis dels anys 80. Actualment, hi ha 350 hectàrees dedicades al conreu, el 80% a Palou.
El 40% del territori agrícola és de regadiu però els cereals són el conreu principal o altres conreus extensius. El territori es caracteritza perquè està molt dividit i les propietats són petites. També les dimensions de les explotacions. Això fa que només hi hagi una desena de persones que visquin només del sector primari a la ciutat.
Ara, l’Ajuntament vol elaborar un Pla Estratègic de dinamització agrària amb la participació directa de productors i propietaris. A banda, ja s’han fet altres accions com la creació de la marca Productes de Palou o la creació d’un regal institucional que és un saquet de mongetes del ganxet amb la marca Productes de Palou i una recepte per coure-les de la Fonda Europa. També es vol impulsar un projecte de conservació de les llavors tradicionals amb el suport del Museu de Ciències Naturals La Tela.
{{ comment.text }}