Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers instal·la testos amb plantes i flors per enverdir el renovat carrer Ricomà

L’Ajuntament ha fet aquest dissabte al migdia la passejada inaugural pel carrer on han participat un centenar de veïns

L’Ajuntament de Granollers ha instal·lat jardineres de grans dimensions amb forma de test al llarg del renovat tram del carrer Ricomà, entre les cruïlles dels carrers Annibal i Navarra. Aquest dissabte al migdia s’ha fet la passejada inaugural per la zona on s’han fet les obres que ha permès sumar uns 1.600 metres quadrats d’espai urbà amb prioritat per als vianants al centre de la ciutat. D’aquesta manera, Granollers ja té més de 60.000 metres quadrats d’espai continuo amb prioritat per a les persones que es desplacen a peu.

Els mateixos veïns tindran cura de les jardineres, on s’han plantat plantes amb flor i petits arbustos. A la jardinera més gran, situada a tocar de la font i del carrer del Llorer, s’ha plantat un llorer. A la vegada, aquests testos gegants serveixen per dificultar el pas dels cotxes a un carrer on, només hi poden accedir els veïns amb garatge o aquells que hagin de fer accions de càrrega i descàrrega. Amb la reforma, s’han eliminat les places d’aparcament que encara quedaven entre Annibal i Príncep de Viana i entre Isabel de Villena i Navarra.

Un centenar de veïns han acompanyat la comitiva municipal encapçalada per l’alcalde Josep Mayoral, que és veí del carrer. També hi havia els regidors d’Obres i Projectes, Albert Camps; la d’Urbanisme, Mònica Oliveres; el d’Hisenda, Jordi Terrades; i la regidora de Projectes Estratègics, Alba Barnusell. L’alcalde ha destacat que “mai res passa per casualitat” i ha afirmat que la renovació d’aquest carrer té la llavor en el moviment veïnal que als anys vuitanta va decidir recuperar la festa de barri i que, més endavant, va proposar fer un pas més i tallar el trànsit al tram central, primer durant unes setmanes i, després, de forma permanent. “Els veïns vau ser els qui vau decidir que aquest era un carrer d’estar, i no de passa. L’administració, simplement, hem posat les orelles i hem acompanyat una història de transformació d’acord amb els veïns”.

El resultat és “molt interessant”, ha explicat Josep Vera, en representació dels veïns. Alguns d’ells han participat de forma activa en la comissió que ha anat fent reunions cada 15 dies per seguir l’evolució dels treballs que van començar al maig i van quedar enllestits al novembre. S’ha fet una inversió de 568.000 euros. Camps ha agraït la implicació dels veïns i també la tasca dels serveis municipals, de l’empresa constructora i d’empreses de serveis com Sorea i Estabanell, que s’han coordinat per reduir l’afectació derivada de les obres.

Canvis de circulació

L’acabament de la reforma porta també canvis de circulació en aquest entorn de la ciutat. El tram d’Isabel de Villena entre Ricomà i Sant Jaume ha canviat de sentit i ara és de sortida cap a Sant Jaume. De la mateixa manera, el tram del carrer Ricomà entre Navarra i Isabel de Villena ara té sentit nord. L’objectiu és evitar-hi l’entrada de vehicles de pas que hi feien voltes per mirar de trobar aparcament.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.