Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers prohibirà beure amb gots de vidre a la via pública

La nova ordenança dels espais d’ús públic i civisme, que va aprovar l’Ajuntament de Granollers en el darrer ple, inclou limitacions al consum de begudes alcohòliques al carrer.

  • El 9 Nou
  • 08/08/2016 | 18:00
  • 0

Concretament, l’article 99 diu que el consum es podrà fer “sempre que no es faci en vidre i no es pertorbi la convivència ciutadana ni es pugui deteriorar la tranquil·litat de l’entorn o provocar situacions d’insalubritat, especialment per l’acumulació de persones o la morfologia o la naturalesa del lloc públic”. Sobre el consum d’alcohol al carrer, en l’article 103 es diu que en les festes populars i els espectacles públics el consum estarà limitat a recipients de 33 centilitres “i exclusivament dins l’horari d’activitat dels diferents actes de la festa o esdeveniment”.

L’ordenança la va presentar el regidor de Via Pública, Juan Manuel Segovia, que va advertir que durant el període d’exposició pública està subjecta a la introducció de millores. Una altra de les novetats principals respecte de l’antiga ordenança, aprovada l’any 2010 i modificada l’any 2013, fa referència a les limitacions de l’ocupació d’espais públics amb taules i cadires per part de bars i restaurants. S’hi inclou un nou apartat que determina la limitació en l’ús de l’espai autoritzat. El text diu que taules, cadires, paravents, estufes, tendals i qualsevol altre element complementari de la terrassa que sigui autoritzat no podran sobresortir dels límits de l’espai habilitat. No es podran ocupar altres espais propers o canviar la distribució de les taules sense que els inspectors municipals ho hagin autoritzat amb la comprovació prèvia de les possibles afectacions a la mobilitat i la seguretat. A més, s’adapten les temporades de les terrasses i es passa de tres a quatre possibilitats: del 15 d’abril al 15 d’octubre, del 16 d’octubre al 14 d’abril (caps de setmana d’hivern), anual i caps de setmana de tot l’any –aquesta s’hi incorpora de nou. També s’hi inclou un nou apartat que regula la possibilitat de fer activitats musicals a les terrasses i un altre que afegeix limitacions d’horaris dels establiments de restauració i els preus mínims de venda de begudes alcohòliques.

Hi ha diversos articles nous sobre “els atemptats a la dignitat de les persones a l’espai públic”. Concretament, es prohibeix “tota conducta de menyspreu a la dignitat de les persones, així com qualsevol comportament discriminatori, sigui de contingut xenòfob, racista, sexista o homòfob, o de qualsevol altra condició o circumstància personal, econòmica o social, de fet, per escrit o de paraula, mitjançant insults, burles, molèsties intencionades, coacció psíquica o física, agressions o altres conductes vexatòries, especialment quan s’adrecin als col·lectius més vulnerables”. Es refereix a “les actituds d’assetjament sexual”, especialment quan s’adrecin a dones i persones de diferents orientacions i identitats sexuals.

Un dels aspectes nous més remarcables és el que fa referència als gossos. Així, l’article 92 diu que “no és permès que els gossos orinin a les façanes dels edificis, al mobiliari urbà ni a l’arbrat públic i les persones propietàries dels animals vetllaran per evitar aquestes accions, i, per aquest efecte, duran una ampolla d’aigua per remullar el lloc on hagin orinat”.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.