Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers reconeix la feina de 131 voluntaris educatius

Van fer tasques de voluntariat a 21 centres educatius de la ciutat, des d’escoles bressol fins a formació d’adults

L’Ajuntament de Granollers va fer aquest dilluns un acte de reconeixement a les 131 persones que han format part del Voluntariat Educatiu durant aquest curs escolar. Es va fer al Centre de Cultura per la Pau de Can Jonch.

El nombre de voluntaris ha crescut aquest curs en 19 persones que han treballat en 21 centres educatius, des d’escoles bressol fins a formació d’adults, passant per centres públics i concertats de primària, secundària i cicles formatius.

Les tasques desenvolupades han estat: acompanyament a sortides, adaptació escolar, biblioteca, manteniment, padrins de lectura, suport a l’aula, reforç escolar, suport de matemàtiques, atenció a alumnat nouvingut i conversa en francès.

El projecte de Voluntariat Educatiu ha complert cinc anys. Es va iniciar el curs 2012-13 pel Consell Escolar Municipal i, des d’aleshores, 120 persones de mitjana hi han participat, per cada curs.

En l’acte de reconeixement, hi van assistir els representants municipals i tècniques d’Educació i dues voluntàries, Carme Climent i Hermínia Vázquez, van explicar la seva experiència a l’escola bressol Tortuga amb el grup de lactància materna i criança.

El regidor d’Educació, Francesc Arolas, va expicar que, arran de la Llei del voluntariat de fa dos anys, l’administració no pot gestionar grups de voluntaris.  Per això, fa mesos que l’Ajuntament treballa en dues possibles solucions per continuar el projecte: que se n’ocupi Rella, Associació de Mestres i Professors Jubilats, amb seu a Barcelona, o bé crear una entitat que se n’ocupi de gestionar el voluntariat educatiu.