Granollers recorda l’arribada de l’aigua corrent a la ciutat en un nou espai públic del Lledoner

L’Ajuntament de Granollers ha estrenat aquest dimarts al matí un nou espai urbà situat al terreny que ocupaven les antigues basses d’en Joanet, utilitzades pels antics regants dels camps de conreu que hi havia al Lledoner i que es van enderrocar amb la urbanització d’aquest sector de la ciutat.


El 9 Nou
16/04/2013

L’Ajuntament de Granollers ha presentat aquest dimarts les obres d’adequació d’un petit terreny de 100 metres quadrats que s’ha convertit en un espai verd a la cruïlla dels carrers Corró i Jaume Corbera, al barri del Lledoner. Aquest espai havia estat ocupat per les antigues basses d’en Joanet des d’on se subministrava aigua als horts que hi havia en aquests terrenys situats a prop del riu Congost. Les basses van quedar en desús i es van enderrocar amb les obres d’urbanització d’aquest nou barri.

El nou espai, que està situat davant de l’escola bressol El Teler, s’ha pavimentat amb llambordes procedents del centre històric i de la ciutat i que s’havien retirat en obres de millora del nucli antic.

La plaça també inclou una placa que recorda l’arribada de l’aigua corrent a la ciutat l’any 1913, fa tot just un segle. Segons ha informat l’Ajuntament, “el 1913, el creixent consum d’aigua potable i de la població no podia ser cobert per les mines existents. La solució es va produir quan Lluís Serra i Guàrdia va trobar en els seus terrenys de Canovelles una mina amb cabal suficient per abastir sobradament Granollers. Va ser el 1914 quan l’Ajuntament li va concedir l’autorització per instal·lar en els carrers de Granollers canonades de conducció d’aigua potable per a subministrar a particulars i per al consum públic. L’explotació del servei es va fer amb el nom de Aguas Potables del Vallés. La canalització no va evitar episodis de contaminació de l’aigua, fet que va provocar brots epidèmics entre la població. L’Ajuntament no va poder controlar-ne la potabilitat fins ben entrat el segle XX, ja que l’aigua no era de la seva propietat ni tenia mitjans adequats per analitzar-la”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't