Granollers suprimeix els patronats educatius per reduir costos de gestió

Granollers suprimirà els patronats educatius municipals per estalviar temps i diners a l’hora de quadrar els comptes. El context actual d’austeritat ha empès, segons la regidora d’Educació, Pietat Sanjuán, a prendre una decisió que l’Ajuntament ja meditava des de fa temps.

El 9 Nou
29/11/2011

“Però ara la situació ens ha fet decidir del tot. Hem de fer les coses més àgils per estalviar”, diu. Fins ara, les escoles bressol, l’Escola de Música, l’escola de primària Salvador Llobet i l’Escola Municipal del Treball depenien d’un patronat propi, amb la funció d’òrgan regulador, consultiu i gestor. Es van crear fa molts anys per poder reunir una representació de la comunitat educativa i la societat. “Però amb la creació dels consells escolars, estarien buits de contingut”, comenta. Els patronats estan formats pels directors dels centres, la regidora d’Educació, representants del professorat, un representant de cada partit polític i membres de les AMPA. El de l’Escola de Música també inclou representants de la societat civil, per la qual cosa, en desaparèixer el seu patronat, l’Ajuntament preveu crear un consell assessor que substitueixi aquesta veu, que no existeix en els consells escolars ordinaris.

La idea de suprimir els quatre òrgans s’arrossega de fa temps. L’Ajuntament va demanar un estudi a la Diputació de Barcelona per trobar fórmules per agilitar la gestió dels patronats, que, segons Sanjuán, “es feia feixuga”. La intenció del govern era eliminar-los i crear un nou ens del qual depenguessin tots els centres educatius, “un Institut Municipal d’Educació”, com existeix en alguns municipis. “La Diputació, però, ens va dir que si el creàvem la feina administrativa no s’alleugeriria. Hauríem de tenir un departament de recursos humans, un de personal administratiu…”. Per això, l’Ajuntament ha optat, finalment per suprimir els patronats i assumir-ne la gestió directament, “cosa que ja es feia de facto”, segons la regidora.

La desaparició de l’òrgan del patronat no suposarà cap canvi en les condicions dels treballadors. “Només que el personal laboral, que no és funcionari, passarà de pertànyer al patronat a dependre directament de l’Ajuntament amb les mateixes condicions que tenia”.

El govern té previst presentar la proposta al proper ple, aquest dimarts. Des de CiU ja s’ha manifestat que encara ha d’estudiar la mesura. “Ens ha agafat d’improvís. En vam parlar fa dos any d’això i no n’han tornat a dir res fins fa dues setmanes. Ens van avisar un dia després que als membres dels patronats”, ha dit el regidor de CiU Germán Cequier.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't