Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers tancarà a les nits els jardins del carrer València després de reformar-los

L’Ajuntament de Granollers, d’acord amb els veïns del barri Ponent, ha decidit tancar durant les nits els jardins interiors que hi ha a banda i banda del carrer València.

  • El 9 Nou
  • 02/03/2014 | 7:00

El tancament es farà efectiu després de la reforma urbana d’aquesta zona verda situada entre els blocs de pisos que tenen façana als carrers Ponent i Rafael Casanova, al nord de la ciutat.

L’objectiu de l’obra és fer més accessibles aquests jardins. “És un espai que queda molt tancat i que volem obrir més. Volem que sigui un espai més transparent”, explica el regidor d’Obres i Projectes, Albert Camps. L’actuació té un pressupost de poc més de 420.000 euros –l’import pot reduir-se durant el procés d’adjudicació, que encara no ha començat– i compta amb una subvenció de la Diputació. El govern municipal preveu que les obres puguin començar cap a l’estiu i durin entre quatre i cinc mesos.

En el debat sobre la reforma, els veïns van expressar a l’Ajuntament el temor sobre l’augment de sorolls a les nits que hi pot haver després de la millora d’aquest entorn. Per aquest motiu, es va acceptar tancar-ne l’accés en horari nocturn com ja es fa al parc Torras Villà o als jardins del Museu la Tela, que es van obrir al públic el setembre de l’any passat. “Hi haurà un horari diferenciat a l’estiu i a l’hivern”, comenta Camps. Per fer-ho, s’instal·laran unes reixes similars a les del parc Torras Villà i diverses portes per facilitar l’accés als vianants.

L’obra preveu la creació d’una placeta davant del Centre Obert, un equipament municipal que hi ha a la banda nord dels jardins, al carrer València. A la banda sud dels jardins, hi haurà un nou paviment que jugarà amb tres tons diferents de colors terrosos. A tot l’àmbit, també es millorarà l’espai urbà de sota els porxos, es refaran les plantacions (caldrà tallar alguns dels arbres que s’han fet massa grans i estan prop dels edificis i se’n posaran de nous més cap al centre de la zona verda), es milloraran les àrees de jocs infantils i es renovarà el mobiliari urbà. També es protegiran els diversos parterres enjardinats per evitar que hi entrin els gossos i els facin malbé. Camps ressalta que el projecte s’ha hagut d’adaptar a alguns condicionants com les instal·lacions elèctriques que hi ha en aquesta zona i que s’ha dissenyat d’acord amb els veïns de la zona. “Hem recollit les seves opinions”, assegura el regidor.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.