Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La crisi dispara la demanda al menjador social del centre d’acollida el Xiprer de Granollers

El centre d’acollida el Xiprer, de Granollers, ha multiplicat l’atenció en els últims anys i el creixement s’ha intensificat per la crisi. El centre atenia 35 famílies al mes quan es va fundar, fa 13 anys. Actualment atén 400 famílies. Frudesa ha lliurat avui 1.000 quilos de menjar al centre.

  • El 9 Nou
  • 20/04/2010 | 17:10

La companyia de menjar congelat Frudesa ha fet entrega aquest dimarts de 1.000 quilos de menjar congelat al centre d’acollida El Xiprer de Granollers, una acció que s’emmarca en el 50 aniversari de la firma. Les verdures saltejades arribaran en dues tandes de 500 quilos pel reduït tamany dels refrigeradors del centre. La directora del Xiprer, Mercè Riera, ha agraït l’acció i ha avisat de les ‘situacions límit’ que viuen algunes famílies. A més, ha recordat que fa 13 anys, quan van néixer, atenien 35 famílies al mes, mentre que ara donen suport a unes 400 a la setmana.

La responsable de màrqueting de Frudesa, Helena Vela, ha explicat que aquest acte solidari vol ser ‘un exemple a altre empreses en uns moments tan durs’.

Vela també ha destacat que, a banda de donar el menjar, es desplacen als centres d’acollida ‘per conèixer la realitat i com funcionen’. A més, ha ressaltat la feina feta pel centre: ‘El poble està bolcat amb ells, per alguna cosa serà’.

Per la seva banda, la directora del Xiprer, Mercè Riera, ha avisat que ‘la societat ha de canviar per força, encara que no volem. I això ens va bé, teníem una societat de moltes tonteries’. En aquest sentit, ha demanat ‘a les empreses que els hi vagi bé’ que comparteixin amb els demés perquè la situació no empitjori.

Riera ha avisat de com estan patint les famílies aquesta crisi, que cada cop els visiten més: ‘Quan vàrem néixer, fa 13 anys, ateníem 35 famílies al mes. Ara en són 400 a la setmana’, ha precisat. També ha destacat que ‘van sortint realitats noves’ i que no només els visita la gent que ha perdut la feina als sectors menys preuats.

El centre d’acollida el Xiprer va repartir l’any passat 170 tones de menjar excedent de la Unió Europea. El Xiprer va ser creat fa 13 anys i, a banda de distribuir aliments, gestiona pisos per persones desafavorides. Hi col•laboren més de 100 voluntaris.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.