Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La demanda per fer els nous cicles formatius de cuina al Marta Mata de Montornès gairebé duplica l’oferta

La demanda per seguir els dos nous cicles de grau mitjà de Cuina i Gastronomia i de Serveis en Restauració a l’institut Marta Mata de Montornès gairebé duplica les places disponibles.

  • El 9 Nou
  • 15/06/2015 | 16:00
  • 0

S’han rebut 76 peticions per a les 40 places disponibles, que es poden ampliar a 44. De fet, aquest és l’únic institut del Vallès Oriental on s’impartiran uns estudis amb una demanda creixent en el món laboral i que ara només es poden fer a l’Escola d’Hoteleria de Barcelona i en instituts de Sitges (el Garraf), Calella (el Maresme), Mataró i Tona (Osona).

Cada cicle té una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos, de les quals 350 de pràctiques en un centre de treball. A través d’un conveni amb l’Ajuntament, les pràctiques de cuina i restaurant es faran a la masia El Molí, mentre que les teòriques i les pràctiques de cafeteria es faran en aules i al menjador del mateix centre, que s’adaptarà com a bar, ja que ara només funciona com a menjador amb servei de càtering. Durant aquest primer curs es construirà una aula de pastisseria al mateix institut o bé a la mateixa masia d’El Molí per tal que comenci a funcionar a partir del segon curs.

Una part de la masia s’habilitarà també com a restaurant on els alumnes faran les pràctiques. Segons ha explicat el director de l’institut, Ramon Coma, al principi els alumnes cuinaran el menjar per a ells mateixos i després s’obrirà, primer de manera restringida a alguns col·lectius, com ara els mestres, i després al públic en general.

La plantilla de l’institut es reforçarà amb quatre professors vinculats als cicles i dos més perquè el curs vinent el centre guanyarà un nou grup d’ESO. Ramon Coma ha destacat la importància d’aquests cicles. “Volem que l’institut sigui l’escola d’hoteleria i turisme del Vallès Oriental”, diu.

Entre altres sortides professionals, el curs capacita per treballar de cuiner cambrer, bàrman, sommelier, cap de partida, empleat d’economat, celler d’hotel, restaurant, hospital o empresa de servei d’àpats.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.