La Diputació planteja alternatives al cotxe particular per accedir a Sant Miquel del Fai

Es plantegen opcions com un autobús llançadora des de Sant Feliu o l’ús de bicicletes elèctriques de lloguer

La Diputació estudia fórmules alternatives al vehicle privat per facilitar l’accés dels visitants a l’espai natural de Sant Miquel del Fai quan reobri després de les actuacions de millora de seguretat que s’hi han de fer.

Una de les opcions que hi ha damunt de la taula és la creació d’un servei d’autobús llançadora entre Sant Feliu i l’espai natural, similar als que funcionen de forma regular des d’aquesta tardor als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt, que també gestiona la Diputació.

També es planteja la creació d’un servei de bicicletes elèctriques com a mitjà alternatiu per facilitar la connexió des de Sant Feliu, la porta d’entrada habitual per als visitants, però també des dels altres municipis propers: Sant Quirze Safaja i Bigues i Riells. Ho ha confirmat a EL 9 NOU, Jordi Martí, diputat de Presidència, Serveis Generals i Relacions amb la ciutat de Barcelona de la Diputació.

De fet, els ajuntaments han demanat a la Diputació que es plantegin alternatives per evitar que tots els visitants accedeixin a Sant Miquel de Fai en vehicle privat. Cal tenir en compte que forma part del Pla d’Espais d’Interès Natural dels Cingles de Bertí i és Xarxa Natura 2000.

Amb tot, el pla d’usos que s’ha dissenyat per a Sant Miquel del Fai també ha previst habilitar un aparcament d’entre 80 i 100 places a l’exterior del recinte. El pàrquing podria ser de pagament per potenciar l’ús dels sistemes alternatius d’accés. A l’entorn, també es millorarà l’espai de benvinguda i s’adequaran els accessos per a persones amb mobilitat reduïda.

D’acord amb els ajuntaments, segons explica Martí, es treballarà perquè “la gent no es tanqui aquí” i pugui ampliar la visita cap als municipis propers. “Ens interessa la vinculació amb el territori”, insisteix el diputat, que valora l’aposta que va fer la Diputació per adquirir aquesta finca de més de 70 hectàrees. “Hauria pogut acabar en mans privades i tancada al públic”, comenta en declaracions a EL 9 NOU.

Les actuacions previstes al pla d’usos de Sant Miquel del Fai també volen potenciar els valors naturals d’aquest paratge singular. Per això, es treballa en mesures que afavoreixin la biodiversitat de la fauna i la flora. Per exemple, facilitant la presència d’amfibis o de ratpenats. A la vegada, retirant les espècies que no són pròpies de l’entorn com la canya americana o les figueres que hi ha en alguns marges. I posar en valor els aspectes geològics de la cinglera que l’envolta.

Tot plegat són elements que poden ajudar en la vessant formativa de les visites a Sant Miquel del Fai potenciada a través de la renovació de la senyalització existent a tot l’espai, que ara és força deficient.

El pla d’usos també preveu actuar a les zones forestals de la finca –la majoria es van cremar en l’incendi del juliol de 1994– fent-ne una gestió forestal que ajudi a la prevenció de nous focs.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 224 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't