La disputa entre les dues famílies fundadores de Ficosa arriba als tribunals

La disputa entre les dues famílies fundadores del grup Ficosa ha arribat als tribunals, on avui un dels membres del clan Tarragó ha reclamat davant un jutjat social una indemnització milionària per acomiadament contra Ficosa Internacional i Ficosa Mirror, controlades pels Pujol Artigas.


El 9 Nou
09/11/2011

Jordi Tarragó Pujol, un dels fills de Josep Maria Tarragó -soci històric de la firma juntament amb Josep Maria Pujol Artigas-, ha ratificat avui davant la titular del jutjat social número set de Barcelona la seva demanda per acomiadament improcedent.

En la demanda, Tarragó assegura que el juliol passat se li va impedir el pas al centre de Ficosa a Mollet després que la firma rebutgés la seva readmissió, una vegada rescindit un contracte per a la prestació de serveis que la multinacional havia subscrit a final de 2008 amb l’empresa Tarragó, Pujol i Companyia, que el demandant controlava.

L’advocat de Tarragó ha demanat en la vista d’avui que es pagui al seu client la indemnització que correspon a un acomiadament improcedent, 45 dies per any treballat més els sous de tramitació, al que s’han negat els lletrats de la família Pujol Artigas, accionistes majoritaris de Ficosa.

Ficosa Internacional, que té el cent per cent de Ficosa Mirror, assegura que Tarragó no es pot considerar acomiadat perquè mai no va mantenir una relació laboral amb la multinacional atès que el seu paper sempre ha estat el de “gerent” i “alt directiu”.

En aquesta línia, han recordat que Tarragó continua estant present en els òrgans de direcció de Ficosa Internacional i que la seva família controla el 40 % de les accions del grup.

El grup Ficosa és una de les majors multinacionals del sector de components amb capital 100 % espanyol, amb presència en 19 països, un total de 1.800 treballadors i una facturació de més de 2.000 milions d’euros anuals.

Segons l’advocat demandant, que ha qualificat Tarragó d'”un humil treballador més”, el seu sou per a 2011 era de 139.516 euros a l’any més un vehicle de “rènting” valorat en 12.000 euros.

Ficosa ha assenyalat que Tarragó va decidir a final de 2008 modificar les seves relacions amb Ficosa Mirror i prestar els seus serveis a través de la firma Tarragó, Pujol i Companyia per poder així quedar exempt de pagar l’impost de donació en cas de mort del seu pare i soci fundador de la multinacional.

Els lletrats de Ficosa han considerat durant la vista que el cas no correspon a l’àmbit laboral, sinó al mercantil ja que “es tracta d’un conflicte entre accionistes” i “entre cosins germans”.

La jutge, que ha declarat el cas vist per a sentència, ha instat diverses vegades al demandat i als demandants que arribessin a un acord, que finalment no s’ha produït.

A la vista, hi ha assistit com a testimoni el conseller delegat de Ficosa Internacional, Xavier Pujol.

La crisi entre les dues famílies va esclatar després que el 2009 morís Josep Maria Tarragó Fabó, als 85 anys, cofundador de la multinacional juntament amb Josep Maria Pujol i Artigas el 1949.

Quatre dels seus fills treballaven a l’empresa i el més rellevant era Josep Maria Tarragó Pujol, qui ocupava, entre altres llocs en filials del grup, la vicepresidència executiva de Ficosa Internacional, encara que ara ha quedat desplaçat dels càrrecs directius.

Aquest any, Ficosa va protagonitzar una de les operacions industrials més espectaculars a Espanya, ja que va assumir el traspàs de la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental) de Sony, associada a la constructora Comsa-Emte.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't