La fiscalia rebaixa de tres anys a un la petició d’inhabilitació per a l’alcalde de Parets acusat de malversació de fonts públics

La fiscalia ha rebaixat de tres anys i un la petició d’inhabilitació per a l’actual alcalde de Parets, Sergi Mingote, i per al seu antecessor, Joan Seguer, en el judici que afronten acusats de malversació de fonts públics per haver encarregat un informe per dictaminar l’autoria d’uns anònims.


El 9 Nou
09/04/2013

La fiscalia ha reduït la petició d’inhabilitació per càrrec públic que demanava per a l’actual alcalde de Parets, Sergi Mingote, i per al seu antecessor, Joan Seguer, que han estat jutjats aquest dilluns i dimarts per un tribunal popular l’Audiència de Barcelona. En concret, s’ha passat dels tres anys de la petició inicial a un. La rebaixa es fa perquè a l’inici de la vista la defensa de Seguer i Mingote va aportar la documentació que acreditava que els dos acusats havien acabat pagant de la seva butxaca els poc més de 1.800 euros que va costar a l’Ajuntament l’informe caligràfic que es va encarregar per determinar si la regidora i exalcaldessa Rosa Martí (NOPP) era l’autora d’uns anònims que els dos polítics del PSC van rebre entre els anys 2004 i 2005. La fiscalia, però, manté la petició de vuit mesos de presó per a tots dos acusats que considera responsable d’un delicte de malversació.

L’acusació particular, que exerceix Rosa Martí, demana sis mesos de presó i dos anys d’inhabilitació per càrrec públic. Defensa que es va fer una despesa amb l’encàrrec de l’informe cal•ligràfic que només buscava “el desprestigi de la senyora Martí”. L’advocat de Martí també va recordar que tot plegat es dóna a conèixer a dos mesos de les eleccions municipals del 2007.

Per la seva banda, la defensa demana la lliure absolució de Seguer i Mingote com ja va fer un tribunal de l’Audiència en un judici que es va fer fa poques setmanes en relació amb els mateixos fets i on estaven acusats de revelació de secrets. La defensa entén que la despesa de l’informe estava justificada perquè els anònims atacaven a Seguer i Mingote pel càrrec d’alcalde i regidor que tenien aquell moment a l’Ajuntament i no per la seva feina “de mestre de primària o de tècnic d’esports de l’Ajuntament de Granollers”, ha apuntat l’advocat de la defensa en les conclusions del judici.

Aquest dimarts al migdia ha acabat el judici que s’ha fet amb un tribunal popular a l’Audiència de Barcelona. A partir d’aquest dimecres, el jurat popular haurà de deliberar i, per tant, determinar la culpabilitat i no de Seguer i Mingote.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 890 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't