La intermediació pública evita una setantena de desnonaments al Vallès Oriental

El servei ha atès, des de la seva creació l’any 2013, 434 famílies vallesanes amb problemes per pagar la hipoteca o el lloguer

Dues de cada tres actuacions que ha fet el Servei d’Intermediació de Deutes de l’Habitatge amb entitats financeres a la comarca han acabat amb acords favorables que han permès evitar que les famílies perdessin el seu lloc de residència.

Les dades del servei indiquen que s’han fet 128 intermediacions amb bancs, de manera que l’actuació de les entitats públiques que col·laboren en l’assessorament a famílies en risc d’exclusió hauria evitat una setantena llarga de desnonaments al Vallès Oriental.

El Servei d’Intermediació ha fet balanç de la tasca que ha portat a terme en els cinc anys que porta en funcionament. El servei el presten conjuntament l’Agència Catalana de l’Habitatge, a través del servei de mediació de la Generalitat Ofideute, i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de vuit col·legis d’advocats, els consells comarcals i els municipis.

La participació dels organismes locals permeten un desplegament ampli al territori català. El servei es va crear per oferir assessorament i intermediació de manera gratuïta a persones amb dificultats per afrontar els deutes relacionats amb el seu habitatge habitual, ja siguin derivats d’hipoteques o del lloguer.

Al Vallès Oriental, el servei va començar a actuar el 2013 i des de llavors s’han atès 434 famílies. Com que la intermediació es fa tant en el cas que hi hagi problemes de pagament amb les hipoteques com en lloguers, no sempre es treballa amb les entitats financeres. Les administracions impulsores del servei destaquen, però, que es produeixen solucions factibles en la majoria dels casos. Amb les entitats bancàries, un 60% de les intermediacions acaben amb un acord.

Ampliació de la xarxa a la comarca

El servei té una presència remarcable a la comarca, amb punts a Granollers, Mollet, Sant Celoni i Caldes. Per a la població que no queda coberta per aquests punts, també hi ha un acord amb el Consell Comarcal, que amplia el desplegament. La xarxa s’ha ampliat amb la posada en funcionament de punts que cobreixen la zona del Baix Montseny i aquest mateix estiu està programat que entri en funcionament el de Cardedeu i també un per als municipis del Moianès.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't