La justícia desestima l’enderroc forçós del balneari Blancafort de la Garriga

El balneari Blancafort evitarà un enderroc forçós. El Tribunal Superior de Justícia desestima la mesura, tot i que prèviament havia declarat nul el pla especial del sector que ocupa el blaneari. El tribunal considera que el pla especial no era necessari en la concessió de llicències d’edificació.

El 9 Nou
27/03/2010

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat l’execució forçosa de la sentència que el febrer de l’any passat va declarar nul el pla especial del sector que ocupa el balneari Blancafort de la Garriga. Arran d’aquesta resolució, l’arquitecte Lluís Cuspinera, que havia interposat el recurs contenciós administratiu contra la Generalitat, va demanar l’execució forçosa de la sentència a través de la redacció d’un nou instrument de planejament o de l’enderroc d’aquelles parts de l’establiment que no s’adequaven al planejament. La Generalitat va recórrer i la interlocutòria del TSJC ara fixa que aquestes peticions “estan mancades de suport en decisió de la sentència” perquè l’anul·lació del pla especial “no afecta les llicències d’obres concedides per l’Ajuntament el 17 de febrer i el 10 de març de 2003 –encara amb Alfred Vilar (CiU) a l’alcaldia–, actes anteriors al pla especial anul·lat”.

L’actual regidor d’Urbanisme i alcalde el juliol de 2005 quan es va aprovar el pla especial, Miquel Pujol, diu que els hauria “estranyat una resolució diferent”. “El tribunal només podia prendre aquesta decisió”. Per Pujol, el TSJC va anul·lar el pla especial de 2005 “perquè no era necessari, però això no vol dir que les llicències no fossin legals. Això és el què sempre hem defensat des de l’Ajuntament i no hi ha cap tribunal que hagi dit el contrari per més que el senyor Lluís Cuspinera ho ha reclamat insistentment”. A més, recorda que va ser la Generalitat qui va obligar l’Ajuntament a fer el pla especial del balneari
Blancafort: “L’Ajuntament ja es va oposar a un pla innecessari però per lleialtat institucional al final vam cedir. Estàvem segurs que si arribava als tribunals l’anul·larien, com així ha estat”, afegeix. A més, reitera el control que hi va haver en tota la reforma del balneari: “No crec que hi hagi una obra en tota la Garriga que s’hagi controlat tant i tan constantment com el balneari. Patrimoni, urbanisme, activitats, serveis jurídics… van estar constantment alerta.”

L’arquitecte Cuspinera ha presentat ja el recurs de súplica davant d’aquesta nova interlocutòria del TSJC. En l’apel·lació, argumenta que “no és conforme que només amb les llicències d’obres preexistents ens quedem tots tan tranquils quan, certament, el balneari no té cobertura del planejament urbanístic”, afirma l’advocat Sergi Chimenos. També creuen que l’estudi de detall que s’havia fet prèviament o el pla general vigent “no és suficient perquè les obres s’han excedit” dels paràmetres que aquests marquen.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 88 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't