La parròquia de Caldes demana que el correfoc de la festa major no passi per davant de l’església

La parròquia de Caldes ha demanat canvis en el recorregut del correfoc de la festa major perquè no passi per davant de l’església. La parròquia al·lega problemes a la façana. La petició arriba després que fa un any hi hagués conflicte per la crema d’una reproducció del campanar durant el correfoc.

El 9 Nou
05/10/2010

La Comissió de Patrimoni de la parròquia de Caldes demana que el correfoc de festa major no passi per davant de l’església. Al·legant problemes de manteniment de la façana, la comissió ha presentat una instància a l’Ajuntament reclamant que el correfoc del Ball de Diables canviï el seu recorregut.

La petició es fa després que l’any passat, durant el correfoc, es cremés una reproducció en fusta del campanar a la mateixa plaça, cosa que va disgustar molt alguns membres de la parròquia. “Tot fa pensar que la façana no es malmet pel pas del correfoc un cop l’any”, va explicar el regidor Pep Gaspar (ERC), que també participa al Ball de Diables, a la pregunta que li va adreçar el regidor Edilbert Comas (ICV-EUiA) en el darrer ple de l’Ajuntament.

Després de rebre la petició, el consistori ha encarregat un informe tècnic a la Generalitat que determinarà l’estat de la façana de l’església. Gaspar va comentar que sembla que fa unes setmanes va caure una pedra de la mateixa façana i això és el que provoca la preocupació de la comissió. Durant aquesta setmana s’esperen els resultats que determinaran si el correfoc, previst per a aquest dissabte a les 9 del vespre, haurà de modificar el seu recorregut.

La instància de la Comissió de Patrimoni arriba un any després del seu conflicte amb el Ball de Diables arran dels versots de festa major. Els versots van criticar la decisió que va prendre la comissió de no deixar, per motius tècnics, celebrar la cremada del campanar que organitzaven els mateixos Diables. Constatant el seu malestar amb aquesta negativa, el Ball de Diables també va cremar la reproducció del campanar. La parròquia va criticar els fets al seu butlletí i un grup de feligresos va engegar una recollida de firmes per demanar la supressió dels versots, cosa que no ha aconseguit.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 517 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't