La planta de triatge de Palautordera recupera 7.818 tones d’envasos l’any

La planta de triatge d’envasos de Santa Maria de Palautordera, gestionada per Ferrovial, rep unes 13.000 tones de residus anuals, de les quals en recupera 7.818 per al reciclatge, una xifra que suposa al 60% del total.


El 9 Nou
16/07/2016

La majoria de residus que rep són envasos lleugers procedents de la fracció del contenidor groc i s’hi inclouen llaunes, brics i envasos de plàstic de diversa tipologia com el PET, el més comú, o el polietilè d’alta densitat.

Tot i això, una part significativa del que reben són impropis, residus que no es poden reciclar i que al cap de l’any són 4.601 tones i que s’envien a l’abocador d’Hostalets de Pierola. Abans de la clausura de l’abocador de les Valls, aquests residus es quedaven a Palautordera.

Aquestes dades es van donar a conèixer en el marc d’una visita a les instal·lacions per part de la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya i organitzada per Ecoembes. Tot plegat amb l’objectiu que els diputats presents coneguin la instal·lació i el procés tipus de recollida selectiva i reciclatge de Catalunya, així com exemplificar les oportunitats d’ocupació verda en l’economia social en la gestió de residus. En la visita a la planta es va fer una xerrada sobre la instal·lació i un recorregut posterior.

Així, es va mostrar el procés de selecció de les restes, en què primer es retiren les peces més voluminoses de forma manual i, posteriorment, el mateix procés evoluciona separant els envasos en funció de les mides i la forma. L’objectiu final és fer paquets amb les diferents matèries i enviar-les al reciclador final.

Tot i que els paquets finals els venen, hi ha dues classes de fraccions que l’empresa ha de pagar perquè se’ls emportin. Es tracta, per una banda, del plàstic mix, que és la barreja final de diversa tipologia, i del film, que té una composició química diferent i que per les seves característiques no és rendible. Aquest prové de les bosses de plàstic del supermercat i del paper film d’envasar.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't