L’alcalde de Granollers obre la porta a ampliar Vallès Oriental Televisió a més poblacions

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, obre la porta a ampliacions per a la televisió pública Vallès Oriental Televisió (VOTV). En qualitat de president del Consorci de televisió digital a l’àrea de Grnaollers. Actualment són 12 de les 23 poblacions de l’àrea les que reben el servei de televisió

El 9 Nou
23/02/2010

La televisió pública Vallès Oriental TV (VOTV), integrada per 12 de les 23 poblacions de la comarca que en podrien formar part, es podria ampliar a noves poblacions. Així ho ha afirmat el president del Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública de l’àrea de Granollers i alhora alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC). Segons ha explicat en una entrevista amb l’ACN, hi ha hagut contactes des del punt de vista tècnic amb el director gerent del canal, Albert Jordana, per rebre informació. Mayoral ha ressaltat que estan ‘oberts a la integració de qui ho vulgui’ i ha destacat que ‘l’emetre imatges que es veuen a tot el territori ha despertat l’interès d’altres municipis’.

Mayoral ha destacat que sempre vol sumar i que li agradaria que altres poblacions de la comarca s’afegissin al consorci: ‘Emetre imatges que es veuen a tot el territori ha despertat l’interès d’altres municipis’, ha destacat l’alcalde.

Per la seva banda, el director gerent del canal, Albert Jordana, ha confirmat a l’ACN que s’haurien produït aquests contactes, però ha avisat que han sigut de forma extraoficial i a iniciativa d’algun alcalde o regidor.

Valoració positiva

Mayoral ha fet una valoració positiva dels primers mesos de VOTV, que va començar a emetre el passat 14 de setembre: ‘S’està fent una producció d’altíssima qualitat que està sent seguida pels ciutadans’. A més, ha destacat que el canal compleix amb la seva funció: ‘Vertebra aquest territori des d’un punt de vista audiovisual’.

Finalment, el president del consorci s’ha mostrat esperançat que la Generalitat resolgui ‘ràpidament’ els problemes de recepció de la senyal de la TDT a certes zones del Vallès Oriental.

Fins ara, VOTV compta amb la participació d’Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, les Franqueses, la Garriga, Granollers, la Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt i Sant Antoni de Vilamajor. El cost que té per cadascuna d’elles -entre 80.000 i 90.000 euros- va en funció del nombre d’habitants del municipi. En total, VOTV compta amb un pressupost de 900.000 euros.

Sant Celoni, Lliçà de Vall i Santa Maria de Palautordera van decidir abandonar el projecte, sempre per culpa de l’alt cost econòmic i perquè no es garantia un minutatge de la presència del municipi. Van renunciar a entrar al consorci Cardedeu, Santa Eulàlia de Ronçana (aquestes dues adduint que ja compten amb una televisió local històrica), Castellterçol, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Llinars i Vallgorguina.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't