L’empresari Víctor Martínez Vicario guanya el premi Vallesà de l’Any

El guardó s’ha lliurat aquest divendres al vespre en un acte al Casal Cultural de Vallromanes. La tria del guanyador s’ha fet a través de votacions dels lectors d’EL 9 NOU

El president del grup Salerm, referència internacional en el sector de la cosmètica capil·lar, Víctor Martínez Vicario és el Vallesà de l’Any 2016. L’empresari ha estat escollit entre 12 candidats en una votació dels lectors d’EL 9 NOU, organitzador del premi, que ha arribat a l’11a edició.

El premi s’ha lliurat aquest divendres al vespre en una gala al Casal Cultural de Vallromanes, amb la presència d’algunes autoritats comarcals, a banda d’un públic divers. El procés per escollir el guanyador va començar amb els 12 candidats escollits per un jurat format per representants del teixit social del Vallès Oriental. D’entre aquests 12 candidats, les votacions dels lectors del periòdic van determinar els cinc finalistes: Arnau Galí, cooperant a Grècia en suport als refugiats, de Caldes, Jordi Grivé, de l’Associació Esportiva Ramassar de les Franqueses -una entitat nomenada ambaixadora de les Nacions Unides per la seva tasca esportiva i solidària a l’Àfrica-, Salvador Romano, missioner xaverià de Sant Feliu de Codines que fa 40 anys que treballa a l’Àfrica, i Marta Serra, una arquitecta de Caldes premiada pel sistema de reg de les Hortes a Caldes, a més del guanyador.

Més enllà de la dilatada trajectòria empresarial al capdavant del grup Salerm, amb seu a Lliçà de Vall, Martínez Vicario destaca per la tasca que porta a terme la fundació que porta el seu nom. A través d’aquesta fundació es vehiculen diverses iniciatives socials, com les beques que s’han concedit en els últims set anys a centenars d’estudiants de perruqueria amb recursos limitats, donacions de tones de xampú a entitats com Càritas o Creu Roja per a persones en situació de vulnerabilitat social, o diverses campanyes de suport a la recerca contra el càncer.

Martínez Vicario, de 77 anys, i resident a Lliçà de Vall, encara manté una estreta vinculació amb l’empresa que va fundar a partir d’una trajectòria que va començar quan, amb 21 anys i pocs recursos, va arribar des de la població de Mecerreyes (Burgos) on va néixer fins a Barcelona. Va entrar en contacte amb el món de la perruqueria, que no li era aliè perquè la seva família regentava una barberia, quan va comprar un establiment al carrer Urgell de Barcelona, encara en funcionament. Posteriorment, els negocis d’aquest emprenedor van continuar associats al mateix sector: distribució de perruques i de mobiliari urbà, abans d’assumir el control de la marca Salerm amb què un client li va pagar un deute.

Aquesta empresa ha anat creixent fins a convertir-se en un referent internacional, amb 150 milions d’euros de facturació, vendes en una cinquantena de països i 1.500 treballadors, gairebé 300 dels quals a la seu de la companyia a Lliçà de Vall. En diverses plantes en aquest municipi, Salerm elabora des dels envasos fins a la formulació final dels productes que distribueix.

La resta de candidats van ser l’empresari de Caldes Pere Barrios (fundador de l’empresa Recam Làser, Dàmaris Gelabert (cantautora i pedagoga musical de Cardedeu), l’emprenedor de Granollers Xavier Jiménez, l’empresari de les Franqueses Josep Maria Lloreda (propietari de l’empresa KH Lloreda a Canovelles), la restauradora de Granollers Ada Parellada, l’alpinista de Sant Feliu de Codines Fiona Pujol, i el president del grup de transport Sagalés, Francesc Sagalés, de Caldes.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't